Hjemmelavet lasagne med bechamelsovs
Aftensmad

Hjemmelavet lasagne med bechamelsovs

Hjemmelavet lasagne med bechamelsovs

Jeg elsker lasagne, og især når den er lavet helt fra bunden med hjemmelavet bechamelsovs. Som jeg sikkert har nævnt før, så er jeg ret glad for sovs. Og kunne jeg tillade mig det, spiste jeg sovs flere gange om ugen. Malte deler min glæde ved sovs, og han får altid rigeligt af sovs på kødet, når vi får sovs til aftensmaden.

Bechamelsovsen her i opskriften er yderst god, hvis jeg selv må sige det. Den er tilpas tyk, så den passer til lasagne, og så smager den skønt af muskatnød. Jeg prøvesmagte flere gange undervejs, da jeg lavede lasagne i weekenden, og Søren kom også hen for at smage et par gange.

Lasagnepladerne som jeg har brugt er store økologiske italienske lasagneplader, som er langtidstørret. De bliver lidt hurtigere møre (bløde) end andre lasagneplader under bagning, hvilke jeg synes er ret smart. Så er man fri for at resten af lasagne er for hurtig færdig, og at pladerne stadig er hårde. Det har jeg været ude for et par gange med andre typer lasagneplader, så nu vil jeg gå efter de her, næste gang der skal laves lasagne.

Når lasagnen er færdig, må den meget gerne stå og køle af i 10-15 minutter. Så får den lov at sætte sig, og er nemmere at spise – specielt for børnene. Den er rygende varm, når den kommer ud af ovnen, så den bliver bestemt ikke kold af at stå et kvarters tid. Rester kan sagtens gemmes til dagen efter, hvor lasagnen smager lige så godt.

Hjemmelavet lasagne med bechamelsovsHjemmelavet lasagne med bechamelsovs
Hjemmelavet lasagne med bechamelsovs

Hjemmelavet lasagne med bechamelsovs

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1000 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 390 g hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 3 dl vand
  • Salt og peber
  • Oregano
  • Timian
  • 250-300 g lasagneplader
  • 200 g revet mozzarella

Bechamelsovs:

  • 2 spsk. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • Muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at lave bechamelsovsen så den er klar til senere brug.
    Smelt smørret i en lille kasserolle ved middel varme og tilsæt melet. Brug et piskeris til at piske det hurtige sammen til en tyk “grød”. Hæld mælken i lidt af gangen imens der piskes krafigt. Der skal piskes hele tiden, så bechamelsovsen ikke brænder på eller klumper. Når alt mælken er tilsat, skulle sovsen gerne ligne en tyk hvid sovs. Tilsat herefter revet muskatnød. Jeg plejer at rive muskatnødden ned i sovsen på et lille hånd rivejern. Smag sovsen til med salt og peber og sæt den til side imens resten af lasagnen gøres klar.
    Hak løg og hvidløg fint og kom det ned i stor gryde med smør. Svits løgene 1-2 minutter og tilsæt kødet. Når kødet er brunet, tilsættes de hakkede tomater og tomatpurén. Kom vandet i gryden sammen med krydderierne. Lad retten simre ved svag varme i 5-10 minutter og smag den til.
    Brug et stort ovnfast fad på cirka 25 x 35 cm. og start med at komme et tyndt lag kød i bunden af fadet. Fortsæt herefter på følgende måde: lasagneplader – kød – lasagneplader – kød + bechamelsovs – lasagneplader – bechamelsovs – lasagneplader – kød og til sidst osten.
    Sæt lasagnen i midten af en forvarmet ovn i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
    De sidste 5-10 minutter af bagetiden havde jeg stanniol over fadet, så osten ikke blev for mørk.
    Lad lasagnen stå i 10 minutter så den lige får lov at sætte sig og server den med en grøn salat til.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar