Hjemmelavede ristede løg
Dip og dressing

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg

Har du prøvet at lave hjemmelavede ristede løg? De smager virkelig godt, og så er de knasende og super sprøde. Derudover er de ret nemme at lave og perfekt tilbehør til for eksempel burger, pølsebrød eller en god rugbrødsmad med leverpostej eller roastbeef.

Faktisk lavede jeg dem mest for Williams skyld, for han elsker ristede løg. Hvis han fik mulighed for det, kunne han vist spise en hel skål af dem. I stedet fik han lov til at komme rigelige med løg på burgeren, da vi spiste aftensmaden, og han spiste rub og stub af den. Rå løg er ingen af drengene vilde med, men når de er ristede, er det en hel anden sag. Så spises løg med stor tilfredshed ;-)

Jeg plejer at lave de ristede løg ud af almindelig løg (zitauer), men denne gange brugte jeg en blanding af ziatuer og rødløg. Rødløgene har en lidt skarpere smag, men de kan sagtens anvendes til ristede løg.

Hjemmelavede ristede løg

Opskrift på hjemmelavede ristede løg

3 løg
1 dl hvedemel
2 tsk groft salt
2-3 dl olie
En smule fint salt

Fremgangsmåde

Skræl løgene og skær dem ud i tynde ringe – som skæres over på midten. Kom løgene op i en sigte og drys melet hen over løgene. Ryst sigten så mel og løg blandes, og det overskydende mel rystes fra. Drys med groft salt og varm olien op i en lille gryde eller kasserolle.

Kom lidt af løgene ned i den varme olie og vend dem med en ske, som kan tåle høj varme. Hold øje med dem undervejs og vende dem ofte rundt. Løgene bliver bedst, hvis de laves i små portioner af gangen. De er færdige, når de er blevet brune og ser sprøde ud. Læg de ristede løg på et par stykker køkkenrulle, så det resterende olie suges fra. Kom lidt fint salt på løgene inden de spises.

Mængde

En skål hjemmelavede ristede løg

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar