Hjemmelavede pomfritter
Aftensmad

Hjemmelavede pomfritter

Hjemmelavede pomfritter

I går var min mor på besøg hos os. Vi har en hyggelig tradition med, at hun henter Malte hver torsdag, imens jeg henter William. Så hygger vi os om eftermiddagen og spiser aftensmad sammen, når Søren er kommet hjem fra arbejde. William og Malte glæder sig altid til mormor kommer, og de nyder, at hun gerne vil lege. Mormor har altid god tid, og hun er god til at lege med drengene og at gå ind i deres leg.

Jeg plejer at gå før i gang med aftensmaden, og så bruger jeg også tit lidt ekstra tid på madlavning på torsdagene. I går fik vi mørbrad med hvidløg, salat og hjemmelavede pomfritter. Det er et stort hit med hjemmelavede pomfritter her i huset, og specielt Søren bliver glad, når jeg laver dem. Han spiser også tit fryse-pomfritter, men det gør jeg kun sjældent. Hvis jeg skal have pomfritter, så skal det være rigtige pomfritter, som smager af kartofler. Jeg gider ikke kedelige pomfritter fra frys som mangler smag, og jeg synes desværre, der er langt mellem gode købe-pomfritter.

Et par gange om året laver vi friture pomfritter, og de smager nu godt! Men da de jo ikke er alt for sunde, så laver vi oftest pomfritter i ovnen. Jeg synes, pomfritterne er nemmere at få sprøde og lækre, når de lægges i blød i vand først. Det kræver lidt forberedelses tid, men er besværet værd. Opskriften følger uden billedet. Rigtig god weekend her fra :-)

Hjemmelavede pomfritter

Hjemmelavede pomfritter

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 store bagekartofler
  • 2,5 spsk. olie
  • Havsalt

Fremgangsmåde

  • Skræl bagekartoflerne og skyl dem. Skær enderne af kartoflerne og skær dem over i tre dele på langs. Herefter skæres de ud i tynde eller tykke stykker alt efter hvor store pomfritter man ønsker. Skær siderne af pomfritterne så de bliver lige.
    Enderne og siderne som skæres fra kan selvfølgelig også sagtens bruges. De er blot skåret fra for at give lige aflange pomfritter.
    Kom pomfritterne ned i en stor skål med koldt vand og sæt dem i køleskabet i halvanden time gerne længere. Ved at sætte kartoflerne i blød trækkes noget af stivelsen ud af dem, og det gør det lettere at få sprøde og lækre pomfritter.
    Tag kartoflerne ud af køleskabet og tør dem godt i et viskestykke. Kom dem ned i en frysepose og hæld olien ned i posen. Fordel oliven på pomfritterne og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt ud over pomfritterne og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 40-45 minutter ved 180° varmluft (bagetiden afhænger meget af ovnen).
    Kig til pomfritterne ofte og vend dem rundt – så de får varme og bliver sprøde på alle siderne.

Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar