Hjemmelavede Ferrero Rocher
Snack og sødt

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Normalt er jeg næsten kun til mørk chokolade, men når det kommer til Ferrero Rocher, så gør jeg en undtagelse. Dem er jeg ret vilde med, og det er tit vi har købt dem til jul eller ved andre festlige lejligheder. Nu har jeg prøvet at lave Ferrero Rocher selv, og det var en stor succes! De blev meget lækre og dejlig sprøde og knasende med en skøn smag af både chokolade, nødder og Nutella.

Der skal ikke bruges så mange ingredienser og selv om fremgangsmåde måske ser lidt lang ud, så er det ikke svært at lave hjemmelavet Ferrero Rocher. Jeg kom dem i fryseren flere gange undervejs, så var de nemlig lidt lettere at håndtere, indtil de havde sat sig. Hasselnødderne er vejet af og hakket med en stavblender, men det kan du alt sammen læse mere om under opskriften.

Rigtig god fredag og weekend til jer alle ♥

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 5 spsk. Nutella
  • 30 g vafler med hasselnøddecreme
  • 200 g mælkechokolade
  • 0,5 tsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Vej 130 gram hasselnødder af og hak dem med en stavblender. De skal næsten være så finthakkede, at de minder om groft mel med kerner. Der må ikke være nogen store stykker. Bland de hakkede hasselnødder med Nutellaen i en skål og rør det grundigt sammen. Brug eventuelt hænderne til at samle det hele til en samlet klump.
    Sæt skålen i fryseren i cirka 30 minutter.
    Tag 15 store hasselnødder fra som skal bruges til midten af chokoladerne. Form 15 kuglerne ud af “dejen” og pres en hasselnød ind i midten af hver kugle. Sæt kuglerne i fryseren igen i 10-15 minutter.
    Kom vaflerne i en frysepose og mas dem så de smuldrer til små stykker. Rul kuglerne i “vaffel-melet” og sæt dem i fryseren imens chokoladen gøres klar.
    Hak de resterende hasselnødder med stavblenderen til små stykker. De må gerne være en smule mere grove end de første som blev hakkede. Skær chokoladen ud i tern og smelt den i microovnen eller i et vandbad. Chokoladen skal smeltes til den er meget flydende, så fordeler den sig pænest. Rør kokosolien ud i chokoladen og tilsæt de hakkede nødder. Rør chokoladen og nødderne sammen og vend kuglerne (en af gangen) i blandingen. Sæt chokolade-kuglerne til at tørre på et stykke bagepapir.
    Når chokoladen er størknet kommes Ferrero Rocher kuglerne i en beholder med låg og opbevares på køl. Jeg synes de smager bedst, når de er helt kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Maria 28. oktober 2016 at 14:19

    Lyder dejligt nemt og lækkert! Mon hjemmelavet nutella også går? :)

    – Maria
    http://www.ecokitch.dk , bæredygtigt og kemifrit til køkkenet

    • Svar Mie 28. oktober 2016 at 15:02

      Hej Maria

      Ja, hvorfor ik? :-) Det lyder meget lækkert med hjemmelavet Nutella.
      Så længe det er nogenlunde samme konsistens, kan man både bruge Nutella, andre mærker nøddecreme eller hjemmelavet. God weekend.
      Hilsen Mie

  • Svar Dorte 8. november 2016 at 16:44

    Hvad er det for nogle vafler du bruger? Er det sadan nogle man bruger til is altsa de der stave?

    • Svar Mie 8. november 2016 at 19:43

      Ja, det er det. Helt almindelig isvafler :-)

    Skriv din kommentar