Hjemmelavede cowboytoast
Aftensmad

Hjemmelavede cowboytoast

Hjemmelavede cowboytoast

Jeg fik sådan lyst til cowboytoast. Jeg tror ikke, at jeg har fået dem siden min barndom.
Min bror og jeg fik dem af og til hvis vores forældre skulle ud, og jeg mener også, at de havde dem i min skolekantine. Som barn brød jeg mig ikke om løg, og jeg tog altid løgene ud, inden jeg skulle spise toasten. Sådan er det heldigvis ikke i dag. I dag er jeg vild med løg, og synes at det er et must i cowboytoast.

Jeg har forbagt den ene skive brød med kødet i ovnen. Det har jeg, fordi jeg ikke var sikker på, om det ville blive gennemstegt i toastmaskinen. Jeg er ikke til rødt kød, så derfor var det smarteste at gøre det på denne måde. Farsen er rørt med bland andet soya for at give kødet ekstra smag. Til sidst kom jeg også persille i. Det ved jeg godt, ikke normalt hører til i cowboytoast, men som du nok har bemærket her på bloggen, så kan jeg spise persille til alt ;-)

Hjemmelavede cowboytoast

Hjemmelavede cowboytoast

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 700-800 g hakket oksekød
  • 3 spsk. soya
  • 1,5 tsk. salt
  • Lidt peber
  • 1 æg
  • Smør til stegning + toastmaskinen
  • 5-6 løg
  • Bredbladet persille
  • Ketchup
  • 20 stk. toastbrød

Sådan gør du

  • Bland kød, soya, salt, peber og æg sammen. Rør farsen godt sammen og stil den på køl i 15-20 minutter. Læg 10 stykker toastbrød på en plade med bagepapir og smør dem med 70-80 gram kød med en kniv. Stil toastbrødene med kød i ovnen.
    Bagetid: 10-15 minutter ved 200 grader. 
    Imens brødene er i ovnen skrælles løgene og skæres i tynde ringe. Brun dem på panden i smør i et par minutter, og kom dem i en skål med stanniol over, så de er klar til at komme i toasten senere.
    Efter brødene med kød har været i ovnen lægges de 10 stykker toastbrød (uden noget på) oven på de andre. Lav toastene i en toastmaskine eventuelt med lidt smør på, så de ikke brænder på.
    Kom bløde løg, ketchup og persille i toasten inden den spises. Jeg satte alle toastene på bordet, og så kom vi selv fyld i hver især.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Trine 2. december 2014 at 14:21

    Ren nostalgi! Det må være rundt regnet 100 år siden, jeg sidst har fået en cowboytoast. Oksekød og toastbrød er hermed skrevet på indkøbssedlen :)

  • Svar Mie 3. december 2014 at 12:42

    Hej Trine
    Ja ren nostalgi. Men hyggeligt at tage de gode gamle retter i brug en gang imellem :-)

  • Svar Camilla 29. september 2016 at 00:41

    Uuuhh…Dem solgte de så meget i kantinen og i klubben ?? Altså den færdiglavede version…den her må prøves.

    • Svar Mie 29. september 2016 at 11:57

      Hej Camilla

      Jeg husker dem også fra min barndom, ret hyggeligt.
      Den hjemmelavede udgave kan bestemt anbefales :-)

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar