Hjemmelavede cheeseburgere
Aftensmad

Hjemmelavede cheeseburgere

Hjemmelavede cheeseburgere

Både Søren og jeg er burger-fans, og det er drengene også. Derfor ved jeg, at det altid vækker glæde og begejstring, når jeg laver hjemmelavet burgere. Vi får ret ofte burgere men i forskellige varianter. Det kan være som flæskestegssandwich, kyllingeburger eller frikadelleburger som er en af mine favoritter. Ofte får vi en eller anden form som tilbehør til fx. en salat, majs, pommes frites eller coleslaw hvis det er til en pulled pork burger. Jeg har lavet en kategori kaldet opskrifter på burger, her kan du finde flere burgere og ideer til tilbehør.

Hvis vi har tiden til det, vil jeg helst selv bage burgerbollerne. Det havde jeg denne aften, hvor jeg lavede hjemmelavede cheeseburgere til os. Fyldet i burgerbollerne er helt enkelt og traditionelt. Nederst salatmayonnaise, salat og en bøf med smeltede cheddarost samt tomat, agurk og ketchup øverst.

Der bliver 7 burgerboller ud af opskriften. Jeg skulle kun bruge 6 af bollerne, så den sidste kom i fryseren. Kødet er formet til flade bøffer, krydret med salt og peber og stegt på panden inden osten kom på. Jeg plejer at lade osten ligge på bøffen et halvt minuts tid på panden, så den lige når at smelte, inden burgeren samles.

God weekend og fredag aften. Måske er det burger-night hjemme ved jer? :-)

Hjemmelavede cheeseburgere

Opskrift på hjemmelavede cheeseburgere

35 g gær
1,5 dl mælk
5 spsk olie
1 tsk honning
1 tsk salt
1 æg
250 g hvedemel
200 g speltmel

Fyld i cheeseburgerne

500 g oksekød (6 bøffer)
Salat
Tomat og agurk
Salatmayonnaise
Ketchup
6 skiver cheddarost

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, honning, salt og rør det ud i mælken. Kom ægget i og melet lidt af gangen. Rør dejen godt sammen eventuelt med en køkkenmaskine. Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over i en 1 time. Imens bollerne hæver laves bøfferne og grøntsagerne.

Form 7 boller ud af dejen. Det er ikke nødvendigt at bruge mere mel. Læg bollerne på en plade med bagepapir og tryk dem let flade, da de hæver yderligere. Lad bollerne efterhæve på pladen i 10-15 minutter inden de bages.
Bagetid: 10-12 minutter ved 225° (varmluft).

Lad burgerbollerne køle lidt af inden de skæres over på midten og fyldes med bøffer, ost, dressing og grønt.

Mængde

6 hjemmelavede cheeseburgere

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar