Hindbærsnitter
Kage og dessert

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter er en tørkage som består af to bunde. I midten er der hindbærmarmelade og på toppen glasur. Glasuren kan man pynte med krymmel, nødder eller frysetørrede bær. Hindbærsnitter er perfekte til kaffebordet, til fødselsdag eller når der skal søndags-hygge.

William elsker hindbærsnitter, og han havde længe spurgt mig, om jeg ikke snart ville lave hjemmebagte hindbærsnitter. Så en søndag hvor jeg ville overraske ham, gik jeg i gang med at bage dem til os.
Det første man skal lave, når der skal bages hindbærsnitter er mørdejen. Den består kun af et par ingredienser og er nem og lige at gå til. Dog skal man være omhyggelig med at få æltet rigtig godt – så smørret æltes ud i mørdejen. Efter bagning af bundene skal den ene bund smøres med hindbærmarmelade og toppen smøres med glasur. Jeg har udover glasuren også pyntet med hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.
Det synes jeg pynter så fint og passer godt til resten af kagen.

Opbevar hindbærsnitterne i en beholder med låg, så holder de sig bedst. Du kan sagtens lave kagerne dagen inden, de skal spises, hvis de fx. skal serveres til fødselsdag. Jeg fik 16 kager ud af opskriften, men jeg skar dem også i lidt mindre størrelse, end dem man kan købe hos bageren.

Prøv også: Min opskrift på hjemmelavede romkugler

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg

Bund og top:

  • 150 g hindbærmarmelade
  • 200 g flormelis + vand

Pynt:

  • Frysetørrede hindbær
  • Usaltede hakkede pistacienødder
  • Kom mel ned i en skål og skær smørret ud i små tern. Kom smørret, flormelis, vaniljesukker og ægget ned i skålen og rør det sammen. Derefter skal dejen æltes til den er helt blød og samlet. Det letteste er at bruge hænderne, og det skal gøres ret grundigt. Først når dejen er helt samlet til en kugle sættes den på køl i 45 minutter. 
    Del dejen i to dele og kom lidt mel ud på køkkenbordet. Form begge dele dej til flade firkanter som er lidt længere på langs. Brug en kagerulle til at rulle resten ud, så dejen bliver flad nok. De skal måle cirka 25 x 30 cm. 
    Rul dejen forsigtig sammen og løft den over på en plade hvor den foldes ud igen. Ved at gøre det på denne måde, er du fri for at dejen knækker, inden den når over på pladen. 
    Bag bundene en af gangen i en forvarmet ovn. Bagetid: 15-18 minutter ved 175 grader. Bagetiden afhænger af ovnen. Bundene skal være gyldne uden at blive mørke. 
    Når bundene er kølet helt af løftes de forsigtig af pladen. Smør marmelade ud på den ene bund og læg den anden bund ovenpå. 
    Rør flormelis og vand sammen til glasur og kom glasuren ud over kagen og drys med hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær. 
    Når glasuren er helt størknet skæres kagen forsigtig ud i 16 hindbærsnitter. Der skal bruges en skrap kniv, så kagerne ikke knækker. Kanterne kan eventuelt skæres fra kagen, hvis ikke de er pæne. 

Fremgangsmåde

  • Kom mel ned i en skål og skær smørret ud i små tern. Kom smørret, flormelis, vaniljesukker og ægget ned i skålen og rør det sammen. Derefter skal dejen æltes til den er helt blød og samlet. Det letteste er at bruge hænderne, og det skal gøres ret grundigt. Først når dejen er helt samlet til en kugle sættes den på køl i 45 minutter. 
    Del dejen i to dele og kom lidt mel ud på køkkenbordet. Form begge dele dej til flade firkanter som er lidt længere på langs. Brug en kagerulle til at rulle resten ud, så dejen bliver flad nok. De skal måle cirka 25 x 30 cm. 
    Rul dejen forsigtig sammen og løft den over på en plade hvor den foldes ud igen. Ved at gøre det på denne måde, er du fri for at dejen knækker, inden den når over på pladen. 
    Bag bundene en af gangen i en forvarmet ovn. Bagetid: 15-18 minutter ved 175 grader. Bagetiden afhænger af ovnen. Bundene skal være gyldne uden at blive mørke. 
    Når bundene er kølet helt af løftes de forsigtig af pladen. Smør marmelade ud på den ene bund og læg den anden bund ovenpå. 
    Rør flormelis og vand sammen til glasur og kom glasuren ud over kagen og drys med hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær. 
    Når glasuren er helt størknet skæres kagen forsigtig ud i 16 hindbærsnitter. Der skal bruges en skrap kniv, så kagerne ikke knækker. Kanterne kan eventuelt skæres fra kagen, hvis ikke de er pæne. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar