Hapsere med flæskesteg
Aftensmad

Hapsere med flæskesteg

Hapsere med flæskesteg
Disse små lækre hapsere med flæskesteg fik vi i går, da vi havde besøg.
Man kan vel næsten sige, at det er en form for tapas med flæskesteg. Vi spiste dem som aftensmad, men jeg tror også, at de vil egne sig godt til fest på buffet bordet eller til julefrokosten.

Brødet som er under steget, er hjemmebagt flutes, som er penslet med olivenolie og hvidløg. Så hvis du stopper opskriften her, ja så har du hjemmelavet hvidløgsbrød. Udover salatblade og flæskesteg er der også en tynd tomat- og æbleskive på. Øverst på brødet er der sprøde svær og frisk timian. Timian (og persille) er krydderurter, som jeg synes rigtig godt om, og som jeg ofte bruger i madlavningen.

Sprøde svær dagen efter
Her kommer lige et lille tip til, hvordan du kan holde sværene fra flæskestegen sprøde dagen til dagen efter. Jeg har både forsøgt med stanniol og fryseposer, og det blev sværene helt bløde af. Sådan gør du – Når sværene er helt kolde, pakkes de ind i et stykke bagepapir med en elastik omkring.
Ingen poser eller andet omkring, så er de lige så sprøde dagen efter.

Hapsere med flæskesteg
Hapsere med flæskesteg

Flutes (der er brugt halvanden flute til opskriften)
1 dl olivenolie
2-3 fed hvidløg
Salatblade af iceberg
Flæskesteg saltet og med svær
1 æble
2 tomater
Frisk timian

Fremgangsmåde

Bland olivenolie og presset hvidløg sammen og smør den ene side af flute-stykkerne.
Pynt med et lille stykke salat, en skive steg og en halv svær, et stykke æble og tomat og til sidst frisk timian øverst på brødet.

Mængde

Halvanden flute med pynt

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar