Gullash
Aftensmad

Gullash

Gullash
Så er jeg tilbage igen. Drengene har været syge på skift, så der har ikke været meget tid til at blogge eller lave mad. De har begge haft feber, været forkølet og hostet, så vi har mest brugt tiden på at hygge i sofaen. Men nu er jeg her igen, og på denne kolde januar mandag hvor det sner, synes jeg det er oplagt med en varm gryderet.

Gullash med oksekød, bacon og kartoffelmos til. En simreret som sagtens kan laves i dobbelt portion, så der er til to dage. Jeg har udover oksekød også tilsat bacon, løg, hvidløg og bouillon, så selv om der kun er brugt salt og peber som krydderi, har retten masser af smag.

Kartoffelmosen er lavet på minimælk og smør, og som tilbehør fik vi tynde stykker agurk og peberfrugt, som er skåret på vores elektriske rivejern. I selve retten er der gulerødder og løg, men hvis du synes, at der skal mangler grøntsager, smager det også godt med ærter, kål, peberfrugt eller champignon i gullash-sovsen.

Gullash

Opskrift på gullash

350 g oksekød i tern
Smør til stegning
1 løg
1 fed hvidløg
1 pakke bacon
3 gulerødder
1 oksebouillon
1 dl vand
250 ml Cremefine 7%
1 dl minimælk
Jævner
Kulør
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær eventuelt oksekødet i tern eller i mindre stykker, hvis der er behov for det.
Brun kødet i en gryde med smør og tilsæt hakket løg og hvidløg. Klip baconen i små stykker (jeg plejer at bruge en køkkensaks, det er meget nemmere end at bruge en kniv) og kom den ned i gryden.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Sammen med vand og bouillon kommes også gulerødderne i gryden. Lad det hele koge i et par minutter inden Cremefine og mælk tilsættes. Kom lidt kulør, salt og peber i retten og skru ned til middel varme.
Lad retten stå og simre i 45-60 minutter til kødet er mørt. Smag til med salt og peber og kom lidt jævner i retten hvis sovsen er for tynd.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar