Gulerodsbrud
Brød og boller

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Begge mine drenge kan rigtig godt lide at få lov at komme med i køkkenet, og specielt når der skal bages. I weekenden var det min yngste (Malte) på 2 år, som var med til at bage boller. Vi bagte de her gulerodsbrud med solsikkekerner og revet gulerødder.

Når jeg bager brød og boller, bruger jeg ofte vores køkkenmaskine, så dejen bliver æltet godt. Malte kan rigtig godt lide at hælde ingredienserne ned i skålen og også at få lov at tænde maskinen. “Larmer mor” siger han imens den drejer, men så snart jeg slukker, vil han tænde den igen.

Der bliver 12 store boller ud af dejen. De er velegnet til morgenbordet i weekenden men også gode til frokost eller i madpakken. Jeg har ikke brugt så mange solsikkekerner til opskriften, da jeg ikke ville have, at bollerne blev for “grove” af hensyn til drengene. Så hvis du godt kan lide mange kerner, kan du eventuelt tilsætte 50 gram mere, end jeg har skrevet i opskriften.

GulerodsbrudGulerodsbrud

Opskrift på gulerodsbrud

50 g gær
4 dl vand
1,5 tsk salt
1 dl olie
4 spsk sukker
1 æg
140 g revet gulerødder
100 g solsikkekerner
600 g mel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie, sukker og æg. Rør det hele sammen og tilsæt revet gulerødder og solsikkekerner. Tilsæt herefter melet lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. Når alle ingredienserne ser ud til at være blandet godt sammen, og dejen ser blød ud, stilles den til at hæve med et viskestykke over i 45 minutter.

Kom bagepapir på to plader. Ved hjælp af to spiseskeer kommes 12 stykker dej over på bagepladerne. Dejen er blød, så bollerne skal ikke formes med hænderne.
Brug skeerne til at lave dem forholdsvis runde inden de bages i ovnen.
Bagetid: 15-20 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

12 store boller

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Louise 2. november 2017 at 12:19

    Super lækre:) Får med garanti nogle meget tilfredse børn i eftermiddag:)

    • Svar Mie 2. november 2017 at 13:18

      Åh hvor godt at høre :-)
      Tak for din søde kommentar Louise.

  • Svar Emilie Nielsen 19. juni 2018 at 17:28

    kan de fryses? :)

    • Svar Mie 20. juni 2018 at 19:44

      Ja, det kan de godt.

    Skriv din kommentar