Grov kødsovs
Aftensmad

Grov kødsovs

Grov kødsovs
En grov kødsovs lavet med masser af revet gulerødder og squash.
En kødsovs behøver ikke at være en fed sovs fyldt med smør og fløde.
Det er ikke spor svært eller mere tidskrævende at lave kødsovs i en noget lettere udgave.

I denne kødsovs er der brugt hakket oksekød med lav fedtprocent, kun en smule smør til stegning, ingen fløde eller mælk, og så er der godt med grøntsager i.
Mængden af kulhydrat (spaghetti) er begrænset, så det i stedet er kød og grøntsager som fylder og mætter.

Opskriften er begrænset til 3 personer, selv om der er brugt en hel pakke kød. Årsagen til dette er det noget større indtag af protein (kød), når der spares på kulhydraterne.

Opskrift på grov kødsovs

500 g hakket oksekød med lav fedtprocent
Smør eller olie til stegning
Et løg
En squash
5-6 gulerødder
En grøntsagsbouillon
1-2 dl vand
Et fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde

Brun løg, hvidløg (presset eller skåret i små tern) og kød i en gryde med smør eller olie.
Skræl gulerødderne og riv dem og squashen på et rivejern. Kom grøntsagerne ned i gryde og bland dem med kødet. Tilsæt en grøntsagsbouillon og 1 dl vand.
Lad retten simre i 15-20 min og tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis der mangler sovs. Smag til med salt og peber.

Mængde

3 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Tine Kongensgaard 29. august 2013 at 01:42

    Ih hvor ser det bare lækkert ud, jeg synes lige jeg vil vise dig min ynglings opskrift på kødsovs inde fra min blog – det er virkelig en favorit hjemme ved os og så er den bare nem!
    http://lillemormor.dk/spaghetti-bolognese-giver-dolmio-baghjul/

    • Svar Mie 29. august 2013 at 08:25

      Tak Tine.
      Den ser bestemt også god ud din kødsovs. Dog ikke så fedtfattig pga. flæsk og fløde, men det skal der jo også være plads til af og til :-)

    Skriv din kommentar