Grøn pesto
Dip og dressing

Grøn pesto

Grøn pesto

Jeg har lavet pesto en del gange og her i det gode sommervejr, fik jeg lyst til at lave det igen. Der er så mange dejlige anvendelses muligheder som fx på salater, på kylling, brød, frisk pasta eller som dip til grøntsagsstænger. Det tager ingen tid at køre ingredienserne igennem blenderen, og resultatet er meget bedre end købe-udgaverne. Det er ikke nødvendigt at holde sig helt til opskriften, da det mere er en smagssag.

Jeg plejer også at tilsætte lidt frisk revet parmesan-ost. Men det havde vi ikke lige i huset, så derfor blev det denne udgave af grøn pesto uden ost, som også blev ganske god. Den er mild i smagen (børnevenlig) og med “knas” i pga. pinjekernerne. I de pesto opskrifter jeg har set bruges mindre mængder pinjekerner, men her i huset kan vi godt lide den let “knasende” og ikke for flydende.

Grøn pesto

Antal 2 dl

Ingredienser

  • 2 dl olivenolie
  • 3 spsk. pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5-1 tsk. groft salt
  • En stor basilikum plante
  • Eventuelt parmesan

Sådan gør du

  • Kom olie, pinjekerner, hvidløg og salt i en blender. Blend ved langsom hastighed i cirka 1 minut. 
    Tilsæt basilikumblade og blend igen ved langsom hastighed til pestoen ser cremet og god ud. Tilsæt eventuelt parmesanost og smag pestoen til inden den spises eller stilles på køl. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Grøn pestoGrøn pesto
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar