Grillede kyllingespyd med marinade
Aftensmad

Grillede kyllingespyd med marinade

Grillede kyllingespyd med marinade

William, Malte og jeg havde en super god og hyggelig eftermiddag i går. Efter at jeg havde hentet William på skolen, var vi til fødselsdagsfest i Maltes børnehave. Begge drenge havde glædet sig til at lege, og så vidste de fra tidligere år, at der ville være fødselsdagskage.

Efter fødselsdagen gik vi hjem og legede, og drengene fik et bad. Jeg havde lovet, at de måtte se iPad i badet og få is bag efter. Det var nemlig “en slags salon”, sagde William, og de var gæsterne i salonen :-)  Den leg har vi leget før både med fodbad og kolde børne-drinks, og det er noget som drengene nyder!

Aftensmaden havde jeg planlagt på forhånd og det meste af forberedelserne, nåede jeg mellem leg og bad. Jeg havde lavede kyllingen med marinanden, som stod klar i køleskabet. Den ville jeg bruge til grillede kyllingespyd, og så skulle vi havde grillet luksus majs med rå grøntsager ved siden af. Opskriften på majsene kommer på bloggen i løbet af næste uge.

Grillede kyllingespyd med marinade

Grillede kyllingespyd med marinade

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Træspyd

Marinade:

  • 3 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. honning
  • 0,5 fed presset hvidløg
  • Salt og peber
  • Saften fra en halv lime

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingen i en stor skål og hæld marinanden over kyllingen. Sæt skålen i køleskabet med et låg over i 1-2 timer. Mest optimalt ville det nok have været, hvis kyllingen havde fået lov at stå og trække i marinaden over flere timer eller endda hele natten. Det havde jeg ikke tiden til, så det her er den hurtige udgave.
    Kom træspydene igennem kyllingestykkerne ved at stikke 3-4 gange igennem hvert stykke. Så bliver kyllingen ligesom snoet rundt og sidder fast på spydet.
    Læg kyllingespydene på grillen og steg dem til de er gennemstegt. Pas på at de ikke får for længe. De må gerne få grillstriber, men kødet skal stadig være mørt og saftigt indeni.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar