Græsk pizza
Aftensmad

Græsk pizza

Græsk pizza

Det er ikke særlig tit, at jeg bruger tid på min frokost. Ofte spiser jeg foran computeren, eller imens jeg står op, (ja det er en dårlig vane). Det er tit at jeg spiser en rugbrødsmad, en nem salat eller en rest mad fra dagen før. Men når jeg en sjælden gang går i køkkenet for at bruge tid på en god frokost, så prøver jeg også at sætte tid af til at nyde maden. Helt principielt synes jeg, at alle måltider burde nydes og spises i et roligt tempo. Det er vel det, der er hele meningen, når man bruger tid og lægger energi i at lave mad – udover at blive mæt selvfølgelig. Det kunne være, at det skulle være et nytårsforsæt, jeg skulle sætte for mig selv. Blive bedre til at tage pauser og at huske at nyde min frokost. Det er hermed noteret ;-)

Pizzaen her – en græsk pizza lavede jeg til mig selv til frokost. Opskriften giver derfor kun en pizza, så husk at gange op, hvis du laver til flere personer. Der er ingen kød på pizzaen men masser af andre lækre ting. Blandt andet en olie med hvidløg, tomater og græsk feta. Pizzaen kunne også sagtens bruges som brød skåret ud i tynde stykker. Fx. som tilbehør til en god salat, til kød eller kylling.

Jeg lavede en lille kort film, da jeg lavede min græske pizza til frokost. Det kan være at den lige skulle deles på Instagram, efter at jeg har fået udgivet indlægget.
Rigtig god weekend til jer alle.

Græsk pizza

Græsk pizza

Opskrift på græsk pizza

Pizzabund:
75 ml vand
8 g gær
0,5 tsk sukker
0,5 tsk havsalt
1 tsk olivenolie
150 g italiensk Manitoba hvedemel

Topping:
1 spsk olivenolie
0,5 fed hvidløg (et stort fed)
En håndfuld revet mozzarella
Cherrytomater
Rødløg

Topping efter bagning:
Frisk basilikum
Frisk bredbladet persille
Græsk feta

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, havsalt og olivenolie og rør det sammen i skålen. Kom melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Når alt melet er kommet i, æltes dejen til den er helt blød og ensartet. Læg dejen i skålen og kom et viskestykke hen over skålen lad dejen hæve i 45 minutter.

Efter hævning rulles dejen ud med hænderne og en kagerulle. Form en rund cirkel på cirka 26 cm. i diameter og læg pizzadejen på en plade med bagepapir.

Kom olien ned i en kop eller lille skål og tilsæt presset hvidløg. Smør pizzabunden med hvidløgs-olien med en køkkenpensel og kom revet mozzarella oven på. Skyl og skær cherrytomaterne over på midten og kom dem på pizzaen sammen med tynde stykker af rødløg. Bag pizzaen i midten af en forvarmet ovn. Bagetid: 12-15 minutter ved 200° (varmluft).

Når pizzaen er taget ud af ovnen pyntes den med finthakkede krydderurter og smuldret feta.

Mængde

1 græsk pizza

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar