Frisk pasta med tomatsauce og bacon
Aftensmad

Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Når aftensmaden gerne må være nem og hurtig at tilberede, så bliver det ofte til pitabrød, panini eller pastaretter hjemme hos os. Det er retter som er hurtige at lave, og som er nemme at variere. Børnene kan lide det, og vi har tit pitabrød eller andre former for brød i fryseren og frisk pasta på køl.

I de sidste par uger er jeg begyndt at gøre det, at jeg køber ind til en nem ret hver uge. Så har vi den som backup, hvis ugen kommer til at se anderledes ud end forventet. Vi rykker alligevel tit rundt på retterne på ugens madplan, alt efter hvad vi har lyst til, men i sidste ende kommer det til at gå op.

Pastaretten her i opskriften er meget enkel, og hvis man ikke er til bacon, så kan fisk, strimler af oksekød, kylling eller kalkun også bruges. Vi fik salat og brød ved siden af, men det vil sikkert også smage godt med grøntsager i tomatsaucen.

Hvad spiser I til aftensmad, når det skal være nemt? :-)

Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 500 g frisk pasta
  • 3 pakker bacon i skiver
  • 140 g tomatpuré
  • 0,5 fed hvidløg
  • 250 ml madlavningsfløde 8%
  • 2 dl sødmælk
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Persille
  • Salat
  • Flute

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
    Klip baconen over i små stykker med en saks og svits dem på en stor sauterpande til de er sprøde. Hæld fedtstoffet fra og tilsæt presset hvidløg som blandes med baconen. Tilsæt tomatpuré og madlavningsfløde og rør saucen rundt. Hæld mælken i saucen og smag den til med salt og peber. Hvis saucen er for tynd, kan den eventuelt jævnes lidt.
    Hæld vandet fra pastaen og bland den sammen med tomatsaucen. Server pastaretten med hakket persille, salat og flute til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

7 Kommentarer

  • Svar Anette 26. august 2016 at 18:40

    her bliver det også ofte enten friskpasta, er lidt vild med gulerods pastaen (den med næsten 40% gulerødder i dejen)
    men nanpizza er klart et hit, køber nanbrød i brugsen når de på tilbud, har næsten altid noget ost enten på køl eller fryser… også det bare lidt grønt og pålægsrester hen over et nanbrød smurt med enten tomatsovs/ketchup eller pesto… ca. 10 minutter i ovnen og så der mad. med salat til kan fire godt blive mætte at 2 nanbrød.

    • Svar Mie 26. august 2016 at 21:29

      Naanbrød har vi også tit haft i fryseren. Vi plejer at spise dem med hakket oksekød, salat og dressing.
      Det lyder bestemt også godt med pesto eller tomatsovs. Det må vi prøve næste gang.
      Tak for tippet :-)

  • Svar Anette 9. september 2016 at 12:18

    var så lidt, det rart at have små genveje ;)
    og at have nanbrød + en slags ost er jo nemt nok… så resten af fyldet hvad man lige har ved hånden…. lavede en i går, kun med chiliost på mums :p

  • Svar Wanda 25. august 2017 at 09:49

    Lækkert og nemt :) Pasta med diverse grøntsager her er og bliver en ret nemt ret også :) Fremgangsmåden som hos dig. I går var det med kantareller, peberfrugter og diverse løg i. Resten kommer i dag en tur i ovnen uhmmmm

    • Svar Mie 25. august 2017 at 21:37

      Det lyder også rigtig lækkert Wanda :-)
      Vi får grøntsagerne ved siden af, da børnene ikke er så vilde med at det blandes.

      God weekend til jer.

  • Svar Anna-sofie 18. april 2018 at 21:13

    Uhmmm lyder lækkert ?

    • Svar Mie 19. april 2018 at 10:52

      Tak, det er det også. Nemt og godt :-)

    Skriv din kommentar