Fried rice med kylling
Aftensmad

Fried rice med kylling

Fried rice med kylling – det er nemt at lave og smager rigtig godt.
Både Søren, jeg og drengene kan rigtig godt lide det, så det er en af de retter, som vi har på listen over familie-favoritretter.

Jeg har brugt søde majs på dåse, rød peberfrugt og ærter fra frost i opskriften. I princippet kan du bruge lige de grøntsager, som du synes om, så længe det er grøntsager som egner sig til at blive stegt. Den stegte ris med kylling er vendt i sesamolie og soya. Begge dele giver en rigtig god smag til retten. Selv om sesamolie ikke er noget som jeg anvender så ofte, så er den god at have i skabet til bland andet fried rice med kylling.

Kyllingen er kyllingebrystfilet som jeg har stegt på panden og bag efter trukket fra hinanden med to gafler. Hvis du har rester af kylling, kan det også sagtens anvendes til retten. Både kyllingefilet eller kødet fra en hel kylling kan bruges – skindet skal dog ikke tages med.

Stegte ris med kylling og grøntsager kan enten laves i en wok eller i en sauterpande. Vi har ikke en wok, så jeg har brugt en almindelig sauterpande. Det fungerede ganske fint, så retten kan altså godt laves, selv om man ikke ejer en wok.

Flere opskrifter med ris:
Safranris
Risotto med serranoskinke
Ristaffel

Fried rice med kylling

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 5 dl ris (ukogt)
  • 550 g kyllingebrystfilet
  • Smør til at stege i
  • 4 spsk. sesamolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 70 g majs
  • 70 g ærter
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1,5-2 spsk. soya

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på posen og stil dem klar.
    Skær kyllinge-stykkerne over på langs, så de ikke skal stege så længe.
    Kom smør på en stor pande og steg kyllingen på panden. De skal være gennemstegte, men stadig have så kort tid at kødet er mørt og saftigt.
    Tag kyllingen af panden og brug to gafler til at trække kødet fra hinanden - ligesom man gør det med pulled pork. Kom kyllingen i en skål så den står klar til brug.
    Pisk æggene sammen med en gaffel i en skål.
    Skyl og skær peberfrugten ud i små tern. Kom sesamolie ud i en wok eller en sauterpande. Tænd komfuret på høj varme - ikke max. Svits peberfrugt, majs og ærter og derefter de kogte ris. Vend det hele godt sammen, så det ikke brænder på men får godt med varme.
    Tilsæt salt og kyllingen. Vend rundt igen og tilsæt derefter de sammenpisket æg og vend retten hurtig sammen så æggene fordeler sig. Hæld soya over og bland det hele godt sammen endnu en gang inden retten serveres.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar