Forloren hare med flødesovs
Aftensmad

Forloren hare med flødesovs

Forloren hare med flødesovs

Vi fik forloren hare i går med en rigtig god flødesovs til. Mums det smagte godt! Sovsen lavede jeg ud af væden fra kødet og mælken, som var hældt ned til kødet i fadet. Det gav både god smag til sovsen, men gjorde også, at kødet blev super lækkert. Det var faktisk meget længe siden, at vi sidst havde fået forloren hare, og jeg ved egentlig ikke, om Malte har smagt det før. Det sker ikke så tit, at jeg laver gammeldags mormormad, men det smager nu godt.

Jeg har brugt 1000 gram svinekød i opskriften, da jeg vurderede at 500 gram kød ville være for lidt til min meget sultne familie ;-) Der blev både en rest forloren hare og sovs tilbage, så jeg tror, at der er nok til til cirka seks personer i denne opskrift.
Resterne fra aftensmaden bruger jeg tit til frokosten, madpakken eller kommer dem i fryseren. Af og til gemmer jeg også mindre rester til drengene, da de tit er sultne, når de kommer hjem om eftermiddagen.

Forloren hare med flødesovs

Forloren hare med flødesovs

Opskrift på forloren hare med flødesovs

1000 g svinekød
2 æg
1 stort løg
1,5 dl rasp
Salt og peber
1 dl mælk (til farsen)
1 pakke bacon
3 dl sødmælk

Flødesovs:
Væde og mælk fra kødet
2 dl piskefløde
1 tsk ribsgele
Kulør
Salt og peber
Sovsejævner (eller hjemmelavet jævner af mel og vand/mælk)

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med æggene. Tilsæt finthakket løg, rasp og godt med salt og peber. Kom mælken (1 dl) i lidt af gangen imens farsen røres godt sammen. Kom farsen i et stort ovnfast fad (cirka 40 cm. i længden) og form et glat og nogenlunde ensartet farsbrød ud af kødet. Læg skiver af bacon hen over farsbrødet, så det bliver dækket. Hæld sødmælken ned i fadet og sæt det i en forvarmet ovn.
Bagetid: 55 minutter ved 200° (varmluft). Efter de første 30 minutter er gået hældes det meste af væden og mælken (ikke det hele) fra farsbrødet over i en lille gryde og kødet stilles ind i ovnen igen.

Kom piskefløden ned i væden fra kødet og tænd komfuret ved middel varme. Tilsæt ribsgele og kulør til sovsen er lysebrun. Smag sovsen til med salt og peber og jævn den med sovejævner eller hjemmelavet jævner. Her er jeg altså lidt doven, det er sjældent jeg gider at lave den hjemmelavet udgave, jeg vælger den lette løsning med købe jævner.

Server den forloren hare sammen med flødesovsen, kogte kartofler og asier. Eventuelt sammen med en grøn salat eller kogte grøntsager ved siden.

Mængde

6 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Svar Libbie 29. april 2016 at 12:47

    Jeg laver tit farsbrød som jeg kalder det og ungerne ELSKER det + det er nemt og køkkenet er hurtigt færdig.

  • Skriv din kommentar