Flødekartofler
Aftensmad

Flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler, er det ikke bare noget af det bedste? Det er enkelt at lave, passer sig selv i ovnen, og så er det også en god gæsteret, da flødekartofler nemt kan laves i store portioner. Derudover passer flødekartofler som tilbehør til det mest kød, og så må man jo heller ikke glemme det vigtigste, nemlig at de smager rigtig godt.

Jeg kan bedst lide flødekartofler på den helt enkle måde. Jeg synes ikke, at retten skal drysses med ost eller smages til med løg og hvidløg. Når jeg laver flødekartofler, bruger jeg tit store kartofler med en ganske tynd skræl, så det ikke er nødvensigt at skrælle dem. Jeg bruger godt med fløde, det skal man ikke spare på. Flødekartofler skal være cremet og have godt med sovs ;-) Af krydderier bruger jeg havsalt og friskkværnet peber, og så river jeg muskatnød hen over retten. Det giver en god smag sammen med fløden og de friske krydderurter. Det kan fx. være basilikum, rosmarin eller som her timian.

Vi havde gæster til aftensmad, da vi fik flødekartofler og sammen med kartoflerne, fik vi flæskesteg, pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost og denne pæresalat med feta og karamelliserede valnødder.

Flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 16-18 store kartofler med tynd skræl
  • 1 liter piskefløde
  • Havsalt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

  • Skyl kartoflerne og skær dem ud i helt tynde skiver på det korte led. Kom kartoffelskiverne ned i et stort ovnfast fad og hæld piskenfløden over dem. Drys med havsalt og peber og til sidst friskrevet muskatnød. Læg et par timiankviste øverst og kom flødekartoflerne i ovnen.
    Bagetid: 45-55 minutter ved 200 grader.
    Flødekartoflerne er færdige, når de er helt møre, og når fløden har sat sig på kartoflerne.
    Retten er meget varm, når den kommer ud af ovnen, så det gør ikke noget, hvis den når lov at stå 5-10 minutter og køle af.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar