Flæskesteg på gasgrill
Aftensmad

Flæskesteg på gasgrill

Flæskesteg på gasgrill

Flæskesteg på grill – opskrift og tips til flæskesteg på gasgrill.

Flæskesteg på gasgrill. Vi har fået svinekam på grill. Kødet blev mørt og lækkert og smagte fantastisk i en flæskestegssandwich.

Hold da op det er blevet efterår i dag! Det regner og blæser og er meget gråt. Grenene på træerne i vores have rusker fra side til side, imens bladene falder af. På sådan en våd og kold mandag får jeg lyst til at tænde stearinlys og putte mig i et tæppe :-) Det må jeg gøre i eftermiddag, når drengene er hentet fra børnehave og skole. Så tror jeg vi skal hygge med film, tæpper og kakako. Vi har været i gang med at se Snøvsen i weekenden, så den kan vi meget passende se resten af.

I weekenden fik vi ret god aftensmad. Jeg havde lavet flæskestegssandwich, og stegen den blev lavet på vores gasgrill. Da Søren ønskede sig gasgrillen til sin fødselsdag, tænkte jeg, nå ja… det er vel sådan en typisk mandeting at ønske sig, men vi har jo allerede en grill. Jeg må tilstå, at jeg er blev ret glad for den gasgrill. Det er så nemt, at man kan tænde den på et øjeblik, og så er der varme med det samme. Det behøver ikke at blive planlagt på samme måde som før, når der skal grilles. Derudover synes jeg også, at det er sjovt at prøve at lave en masse forskelligt på grillen, og nogle mener jo, at man kan lave alt på en grill ;-)

Flæskesteg kan man i alt fald godt lave på en grill, og det smager super godt! Det tager ikke nær så lang tid som at lave flæskesteg i ovnen, og så får man dejlig mørt kød og den skønneste smag og duft fra grillen.

Flæskesteg på gasgrill

Flæskesteg på gasgrill

Antal 1 stor steg

Ingredienser

  • 2,5 kg svinekam uden ben
  • Groft salt
  • Fint salt
  • Laurbærblade

Andet:

  • En stor foliebakke egnet til grill
  • Stegetermometer

Sådan gør du

  • (Sådan har jeg lavet stegen på grillen. Stegetiden afhænger af grillen og vejret. Hold godt øje med stegen undervejs og tilpas eventuelt stegetiden)
    Kom godt med laurbærblade mellem sværene på stegen, de giver så god smag. Kom groft og fint salt på stegen. Jeg bruger altid en blanding af groft og fint salt til flæskesteg, da jeg synes det bliver for meget med kun det grove, og der falder tit en del fra.
    1. Læg stegen på gasgrillen og indstil den på mellemhøj varme i 20 minutter med lukket låg.
    2. Læg stegen over i foliebakken og indstil grillen til lav varme i 20 minutter med lukket låg.
    3. Vend stegen om så sværene kommer nedad, og vend den ofte – så sværene ikke får for meget. Jeg gav den 15 minutter med åben låg og ikke med sværene ned hele tiden.
    4. Mål temperaturen i stegen for at tjekke hvor tæt den er på at være færdig. Kernetemperaturen skal være på cirka 68 grader.
    5. Når stegen har nået den rette temperatur, tages den af grillen og får lov at hvile i 10 minutters tid. Hæld saften fra kødet (bakken) og gem det til en dag der skal laves en god sovs.
    6. Skær det møre og saftige kød i tynde stykker til fx. flæskestegssandwich. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Susanne 3. oktober 2016 at 12:14

    Man kan også grille en flæskesteg ved at lade den roterer, det bliver også rigtig lækkert.

    • Svar Mie 3. oktober 2016 at 12:22

      Hej Susanne

      Det havde jeg slet ikke tænkt på – men god idé :-)
      Vi har faktisk sådan en “dreje dims”, (jeg kan ikke lige huske, hvad den kaldes,) som jeg havde tænkt mig at lave kylling på.

      Næste gang må vi lave stegen på denne måde. Tak for tippet.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar