Flade burgerboller med rugmel | Madling.dk
Flade burgerboller med rugmel
Brød og boller

Flade burgerboller med rugmel

Flade burgerboller med rugmel

Jeg har bagt flade burgerboller med rugmel og sesam, og det er altså ikke en fejl, at de er blevet flade. Men helt bevidst, at de skulle ende ud med at være flade ;-)
Det er tit at vores børn ikke kan spise en hel stor burgerbolle, når vi får hjemmelavede burgere. Men de vil altid have en hel bolle, for det er jo ikke rigtig en burger, hvis “låget” på burgeren mangler. Derfor tænkte jeg, at jeg da lige så godt kunne lave en flad udgave af burgerboller. Så kan drengene spise en hel burger, og der går ikke brød til spilde. Derudover er de her burgerboller gode, hvis man gerne vil spare på brødet (kulhydraterne) – men stadig gerne vil kunne spise burger.

Jeg har bagt burgerbollerne med både rugmel og hvedemel, så de blev lidt grove i det. Hvis man ønsker en endnu mere grov burgerbolle kan noget af hvedemelet erstattes med rugmel, eller man kan vælge at bruge andre typer af fuldkornsmel.

Burgerbollerne kan fryses, og de er også gode som sandwichboller i madpakken. Jeg gemmer tit boller i fryseren, når jeg har bagt, så William kan få dem med i madpakken. Han er ikke super glad for rugbrød, så han får ofte både rugbrød og en form for bolle med i madpakken. Flade burgerboller med rugmel

Flade burgerboller med rugmel

Opskrift på flade burgerboller med rugmel

25 g gær
3 dl vand
2 spsk solsikkesolie
1 tsk sukker
1 tsk salt
125 g rugmel
450 g hvedemel

Pensling:
1 æg
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen. Dejen skal æltes til den er helt blød og ensartet. Hvis du bruger en køkkenmaskine, som jeg har gjort, skal dejen æltes til den har sluppet dejkrogen.

Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over skålen i 45 minutter.

Efter hævning formes dejen til 14-18 runde boller. Sæt bollerne på to plader med bagepapir med god plads imellem bollerne og tryk dem flade med hånden.

Lad bollerne efterhæve i 25 minutter inden de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Sæt begge plader med burgerboller i en forvarmet ovn.
Bagetid: 12-15 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

14-18 flade burgerboller med rugmel

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar