Farsbrød
Aftensmad

Farsbrød

Farsbrød
Farsbrød lyder måske nok som en lidt gammeldags og kedelig ret. Egentlig er det jo bare en stor frikadelle med bacon omkring. Det er ikke noget vi får så ofte, men når vi gør, plejer jeg at lave en eller anden form for kartofler til, sovs og grøntsager eller en salat.
Denne her gang blev det til hasselbagte kartofler og den hurtige udgave af grøntsager. Kogte ærter, cherrytomater og agurk. Det ved jeg altid er et sikkert hit hos børnene, da de bedst kan lide, at grøntsagerne ikke er blandet sammen. Specielt min yngste søn er vild med ærter. Han sidder pænt og tager en enkelt lille ært af gangen og tygger den. Begge drenge kan rigtig godt lide tomater, så det får vi næsten hver aften.

Som mange af mine andre retter, er det en børnevenlig ret, som er nem, enkel og hurtig at lave. Efter farsen er rørt sammen formes den til et “brød”, og der kommes bacon på. Derefter er det bare at sætte farsbrødet i ovnen, som passer sig selv, og det er hverken nødvendigt at tilsætte fedtstof til kødet eller i formen.

Farsbrød

Opskrift på farsbrød

500 g hakket svinekød
1 æg
1 spsk hvedemel
2 tsk salt
Peber
1 pakke bacon

Fremgangsmåde

Kom kødet op i en skål og rør det sammen med æg, mel, salt og peber.
I et ildfast fad formes kødet og stykkerne af bacon lægges hen over farsbrødet.
Bages i ovnen ved 200° i ca. 30-40 minutter. Farsbrødet er færdig når du kan se, at baconen er sprød og har taget farve.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar