Cookies med chokolade
Kage og dessert

Cookies med chokolade

Cookies med chokolade

Store sprøde cookies med chokolade – mums!
Det er alt for sjældent, at jeg får bagt cookies, og det er egentlig synd, når det er så nemt, og de samtidig smager noget så lækkert. De her cookies er uden nødder og med 70% mørk chokolade. En chokolade med mindre kakaoindhold kan også sagtens bruges eller en mælkechokolade, hvis man bedre kan lide det.

Der bliver en ret stor portion cookies ud af opskriften, men under opskriften og antal kan der justeres, så portionen gøres mindre. Dejen kan også fryses. Så er den lige til at tage op og bages en dag man får gæster eller har lyst til lidt lækkert.

Når kagerne tages ud af ovnen er de bløde. Lad dem derfor ligge på bagepladen til de er sprøde. Derefter kan de forsigtigt løftes over på en rist eller ned i en beholder, hvis de er helt kølet af. Opbevar cookierne i en beholder med låg.

Se også:
Store cookies med mørk og hvid chokolade 
Cookies med peanuts og mørk chokolade
Brownie cookies
Cookies med mandler og mørk chokolade

Cookies med chokolade

Cookies med chokolade

Antal 44 stk.

Ingredienser

  • 300 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 200 g rørsukker
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
  • Pisk smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene og derefter hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og pisk igen. Hak chokoladen ud i små stykker og hæld den i dejen og rør den sammen. 
    Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter og form derefter alt dejen til kugler. Sæt kuglerne på fire plader med bagepapir med godt mellemrum imellem, da de flyder en del ud under bagning. 
    Bages i en forvarmet ovn. Bagetid: 10-12 minutter ved 175 grader. 
    Når kagerne tages ud af ovnen er de bløde, men efter et par minutter bliver de sprøde. Opbevar kagerne i en beholder med låg. 

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene og derefter hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og pisk igen. Hak chokoladen ud i små stykker og hæld den i dejen og rør den sammen. 
    Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter og form derefter alt dejen til kugler. Sæt kuglerne på fire plader med bagepapir med godt mellemrum imellem, da de flyder en del ud under bagning. 
    Bages i en forvarmet ovn. Bagetid: 10-12 minutter ved 175 grader. 
    Når kagerne tages ud af ovnen er de bløde, men efter et par minutter bliver de sprøde. Opbevar kagerne i en beholder med låg. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar