Chokoladetrøfler
Snack og sødt

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Der er en del kager, nougat og andre søde sager, som godt kan blive for sødt til min smag. En undtagelse er dog chokoladetrøfler, som er meget søde. Jeg elsker trøfler!

Vi har købt chokoladetrøfler flere gange, men jeg havde ikke prøvet at lave dem selv. Sidste weekend lavede jeg et forsøg med hjemmelavede chokoladetrøfler, men de blev desværre for bløde. Jeg havde brugt for meget piskefløde, så chokoladen ikke kunne størkne. Derfor måtte jeg ændre ingredienserne i opskriften og mængden og lave en ny portion. Denne gang blev de heldigvis rigtig gode, og lige som de skulle være. Trøflerne skal kunne holde formen, men stadig være så cremede og bløde, at de smelter i på tungen.

Drengene fik lov at smage chokoladetrøflerne i går, da vi kom hjem. Da William så, hvad der var i bøtten, sprang han op og sagde, “det er jo de der… mine ynglings mor”. Jeg havde helt glemt, at jeg sidste år omkring jul havde købt en lille æske chokoladetrøfler, og dem havde William spist med stor nydelse og helt for sig selv. De smager altså også godt, specielt med jordbær og et glas bobler til – så bliver det ganske enkelt ikke bedre ♥

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Antal 30 stk.

Ingredienser

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. smør
  • 200 g mørk chokolade 55%
  • 0,5 dl kakao (uden tilsat sukker)

Fremgangsmåde

  • Kom piskefløden i en lille gryde og lad den koge til den ryger. Lad være med at gå fra gryden, da fløde let kan brænde på. 
    Hak chokoladen ud i grove stykker. Tag gryden af komfuret og tilsæt smør og den hakkede chokolade. Rør rundt i gryden så chokoladen og smørret smelter. Det gør ikke noget hvis chokoladen ikke smelter helt. Det giver knas til trøflerne, hvis der er et par stykker chokolade i.
    Kom bagepapir i en lille bageform eller fad og hælden chokolade-dejen ned i formen. Sæt den på køl i 4-4,5 time til chokoladen er helt størknet. Bræk små stykker af og tryk dem til chokoladetrøfler som rulles i kakao. Chokoladen smelter meget nemt i hænderne, så det kan være nødvendigt at vaske hænder flere gange, imens trøflerne formes. De skal ikke trilles til kugler men trykkes let, så de bliver nogenlunde runde.
    Opbevar chokoladetrøflerne i en beholder med låg til de skal spise. De smager allerbedst, når de er helt kolde.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar