Chokoladekage i kop på 3 minutter
Kage og dessert

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Jeg har flere gange set billeder og film af de her kager i kop, som man laver i mikroovnen. Første gang jeg selv prøvede at lave en chokoladekage i kop efter en film, jeg havde set, blev den rent ud sagt uspiselig. Den havde en underlig konsistens, og jeg måtte smide den ud. Jeg har siden hen prøvet at lave flere kop-kager, og nu er jeg endt med en opskrift, som jeg selv synes er god.

Der er selvfølgelig forskel på mikroovne, så det kan godt være, at du må prøve dig frem, indtil du finder den rette bagetid. Jeg har under opskriften beskrevet, hvordan jeg har gjort for at opnå den bedste chokoladekage. Og jeg synes faktisk ikke, at det er pral at skrive, at det kun tager 3 minutter at lave den. Halvanden minut om at blande ingredienserne og halvanden minut i mikrovnnen og bum så er der lækker lun chokoladekage.

Jeg har tilsat lidt chokoladeknapper i dejen, så den blev blød og lidt flydende et par steder. Almindelig mørk chokolade kan selvfølgelig også bruges, hvis du ikke lige har chokoladeknapper.

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Antal 1 person

Ingredienser

 • 2 spsk. hvedemel
 • 2 spsk. sukker
 • 2 tsk. kakao (ren kakao uden sukker)
 • 0,5 tsk. vaniljesukker
 • 0,5 tsk. bagepulver
 • 1 æg
 • 1 spsk. mælk
 • 1 spsk. solsikkeolie
 • 10 g chokoladeknapper (mørk chokolade)

Sådan gør du

 • Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen i en lille skål. Tilsæt ægget og rør kagedejen godt sammen. Tilsæt mælk og olie og rør igen. Til sidst hældes chokoladeknapperne i dejen og efter de er rørt ud i dejen hældes den i en kop.
  Stil koppen i mikroovnen og bag kagen på følgende måde. Jeg har bagt kagen ved 1000 watt i 1,5 minut – et halvt minut af gangen. Kagen hæver ret meget i koppen under bagning, så for at den ikke skulle boble ud over kanten, gav jeg den 0,5 minut x 3. Når mikroovnslågen åbnes falder kagen hurtigt igen.
  Min chokoladekage havde en god blød konsistens og var lidt flydendei midten og bunden. Giv kagen kortere eller længere tid alt efter hvordan du ønsker konsistensen af den og hvilke mikroovn som bruges.
  Kagen nydes med det sammen eventuelt med flødeskum eller vanilleis til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar