Butterdejsstang med skinke og ost
Aftensmad

Butterdejsstang med skinke og ost

Butterdejsstang med skinke og ost

Som jeg har skrevet om før her på bloggen, så har vi hver uge et par nemme retter på vores madplan. Dem gør vi brug af på de travle dage, eller de dage hvor vi hellere vil bruge tiden på andre ting end madlavning. Ofte får vi pastaretter, salater eller pitabrød, når det skal være nemt, men denne gang blev det til noget lidt andet. Jeg lavede en nem butterdejsstang med skinke og ost, som vi fik sammen med en salat og råkost.

Butterdejen har jeg købt færdig, og så var det egentlig bare at komme skinke og ost i den – og så komme i den ovnen. Imens kunne jeg lave salaten, og det gjorde, at der var nem og hurtig aftensmad på ikke meget mere end en halv time.

Butterdej i sig selv mætter ikke særlig meget, så bruger man butterdejsstangen som hovedret, synes jeg at der skal salat til. Man kan selvfølgelig også bruge butterdejsstangen som en forret eller som tilbehør til en god grøntsagssuppe.

Butterdejsstang med skinke og ost

Butterdejsstang med skinke og ost

Antal 3 personer

Ingredienser

  • 275 g butterdej
  • 175-200 g revet mozzarella
  • 150 g tyndskåret skinke

Pynt og tilbehør:

  • Frisk timian og en blandet salat

Fremgangsmåde

  • Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir og drys med revet mozzarella over hele dejen. Læg skiverne af skinke oven på osten og luk butterdejen godt sammen på midten.
    Vend butterdejsstangen om så lukningen er ned mod bagepapiret og luk enderne sammen. Enderne er bukket ind under stangen, så de ikke gik op under bagning. Bagetid: 18-20 minutter ved 200 grader.
    Pynt butterdejsstangen med frisk timian og server den sammen med en salat eller råkost.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Maria 11. november 2016 at 20:59

    God aften, en dejlig ret, og ser dejlig ud:-)

    Weekend hilsner.

    • Svar Mie 12. november 2016 at 12:09

      Tak og god weekend :-)

  • Svar Pernille 31. marts 2017 at 11:22

    Jeg laver også ind imellem butterdej med skinke og ost til aftensmad. Hos os bliver de bare lavet til boller, men princippet er det samme. Jeg bruger dog Pikant ost i stedet for mozarella og for at det fylder lidt mere i maven, putter jeg også broccoli og gulerødder i (skåret ud i små tern der er kogt en smule på forhånd, så de ikke er for “rå” når butterdejsbollerne skal serveres). Smager MEGA godt! :-D

    • Svar Mie 31. marts 2017 at 12:04

      Det lyder også rigtig lækkert, og så kan man jo sagtens lave en salat alligevel ved siden af.

      Tak for tippet :-)

    Skriv din kommentar