Burgerboller med rosmarin
Brød og boller

Burgerboller med rosmarin

Burgerboller med rosmarin

Til de meget lækre flæskestegssandwich som vi fik fornyeligt, havde jeg bagt burgerboller med rosmarin. Jeg elsker smagen og duften af rosmarin, og bruger det ofte både i madlavning, og når jeg bager. Rosmarin er et ret kraftig krydderi, så man skal ikke overdynge sit kød eller hjemmebag i det. Men brugt i de rette mængder synes jeg, at det smager helt fantastisk.

I burgerbollerne har jeg brugt en blanding af hvedemel og durummel. Durummel har den her lyse gule farve, og det er især velegnet til hjemmelavet pasta, pizza og italienske brød. Jeg synes, at det gør brødet mindre kompakt i det, og durummel er en af de typer mel, som jeg ofte bruger.

Burgerbollerne med rosmarin bliver dejlig lette i det, og så har de denne her skønne smag af rosmarin og havsalt.
Der bliver 10 burgerboller ud af opskriften, men ved siden af “antal” under opskriften kan mængderne justeres til færre/flere.

Til flæskestegsandwichen fik vi denne nemme men rigtig gode agurkerelish. Vi fik også en ret god mayonnaise til, som jeg også tænker at dele opskriften på her på bloggen.

Burgerboller med rosmarin

Burgerboller med rosmarin

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 35 g gær
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 3 dl durummel
  • 7,5 dl hvedemel

Pensling:

  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Rosmarin

Sådan gør du

  • Rør gærden ud i vandet.
    Tilsæt salt og begge slags mel og rør dejen sammen. Jeg kan brugt en køkkenmaskine til at røre dejen med. 
    Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over skålen.
    Kom mel ud på bordet og hænderne og del dejen i 10 stykker. 
    Form ti runde og lidt flade burgerboller. 
    Sæt bollerne over på to plader med bagepapir på. Her skal bollerne efterhæve i 15 minutter med viskestykke over pladerne. 
    Brug en madpensel til at pensle bollerne med olivenolie og drys med havsalt og rosmarin. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn.

    Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar