Burgerboller med italiensk hvedemel
Brød og boller

Burgerboller med italiensk hvedemel

Burgerboller med italiensk hvedemel

Da vi havde vores familie på besøg til Maltes 4 års fødselsdag, fik vi burgere og salater til aftensmad. Jeg havde lavet lidt anderledes burgere, end jeg plejer kaldet Sloppy Joes, og der havde jeg blandt andet lavet disse burgerboller med italiensk hvedemel til. Jeg har brugt den italienske hvedemel Tipo 00 i opskriften. Måske kender du allerede denne type mel men hvis ikke, kan jeg fortælle, at det er fint formalet hvede og dejen bliver blød og elastisk med luftbobler. Det gør burgerbollerne lette i konsistensen og gør dem saftige og lækre.

Da vi havde Maltes børnehave på besøg i sidste uge til frokostbord, havde jeg igen bagt burgerbollerne, og der var de heldigvis også et hit.

Dejen kan også bruges til almindelige boller fx. boller til fødselsdags- eller kaffebordet. Så bliver der bare lidt flere boller ud af opskriften, og så kan de formes runde i stedet for flade. Bollerne er fryseegnet og bliver næsten som nybagte, hvis de lunes et par minutter efter optøning. Det har jeg skrevet mere om længere nede i teksten.

Burgerboller med italiensk hvedemelBurgerboller med italiensk hvedemel

Burgerboller med italiensk hvedemel

Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 1 æg
  • 9 dl Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når bollerne skal formes

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie, sukker og salt. Rør ingredienserne sammen og kom ægget i. Hæld melet i lidt af gangen imens dejen røres i en køkkenmaskine. Dejen skal æltes godt sammen og helst til den slipper dejkrogen.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over skålen i 30 minutter. Efter hævning drysses en lille smule mel ud over dejen og der kommes lidt mel på hænderne. Del dejen i 14 stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på to plader med bagepapir og tryk bollerne flade – som burgerboller. Lad burgerbollerne efterhæve i 10 minutter med viskestykker over pladerne.
    Herefter bages burgerbollerne i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 12-14 minutter ved 200° varmluft.
    Hvis bollerne skal gemmes til en anden dag, kommes de i fryseposer med clips på, så snart de er afkølet. Tag bollerne ud af fryseren et par timer inden de skal bruges på dagen og lun dem i ovnen i et par minutter. Så er de næsten som nybagte.
    Bollerne kan med fordel underbages en smule, hvis de skal i fryseren. Så skal de kun bages cirka 10 minutter og igen i et par minutter efter optøning.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar