Broccolisalat
Salat

Broccolisalat

Broccolisalat
Hver familie har sikkert deres favorit salat som bruges ved grill-fester, fødselsdage og familie kom-sammen’er. I vores familie er det denne broccolisalat. Det er en opskrift, som jeg har fået af min svigermor, og den smager intet mindre fantastisk.
Jeg har den i min samling over de opskrifter, som jeg bruger ved særlige lejligheder, og som jeg er glad for.

Sidst jeg lavede den, havde jeg ikke bacon i tern. Derfor brugte jeg bacon i skiver, som blev klippet i mindre stykker. Det kan også godt gå, men bacon i tern er det bedste.
Har jeg det i huset, plejer jeg at bruge jumbo-rosiner. Jeg kan godt lide at rosinerne giver lidt fylde og ikke er små og tørre.

Det er en lidt “tung” salat, så vi plejer at servere både den og så en almindelig grøn salat med få ingredienser. De to salater plejer at passe rigtig godt sammen.

Broccolisalat

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 400 g broccoli (rå)
  • 250 g bacon i tern
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl pinjekerner + lidt fint salt
  • 1 rødløg

Dressing:

  • 1,5 dl Miracle Whip
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  • Skyl broccolien og “pluk” den ud i mindre stykker i en skål. 
    Rist bacon’en på en tør pande og lad den ligge og suge på køkkenrulle, inden den kommes ned i skålen sammen med rosinerne. 
    Rist pinjekerner med lidt salt på en tør pande. Rødløget hakkes i små fine tern og kommes ned i salaten.
    Dressingen røres sammen og hældes over salaten, og det hele vendes godt rundt.
    Lad salaten stå i køleskabet så den bliver helt kold. Gerne i et par timer, så smager den bedst.

Broccolisalat

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Kristina Larsen 21. marts 2015 at 16:10

    Uhh så lige den her på instagram – Den skal laves i aften !

    • Svar Mie 23. marts 2015 at 13:31

      Hej Kristina

      Det er også en virkelig god salat. Jeg håber, at du fik lavet den :-)

    Skriv din kommentar