Broccolisalat
Salat

Broccolisalat

Broccolisalat

Broccolisalat – opskrift på den lækreste broccoli salat med bacon.

Hver familie har sikkert deres favorit salat som bruges ved grill-fester, fødselsdage og familie kom-sammen’er. I vores familie er det denne broccolisalat. Det er en opskrift, som jeg har fået af min svigermor, og den smager intet mindre fantastisk.
Jeg har den i min samling over de opskrifter, som jeg bruger ved særlige lejligheder, og som jeg er glad for.

Sidst jeg lavede salaten, havde jeg ikke bacon i tern. Derfor brugte jeg i stedet bacon i skiver, som blev klippet i mindre stykker. Det kan også godt gå, men bacon i tern er det bedste, synes jeg.
Rosinerne som jeg har brugt i opskriften er Jumbo rosiner (store rosiner). Jeg kan godt lide at rosinerne giver lidt fylde, og så er Jumbo rosiner ikke tørre.

Broccolisalat er en lidt “tung” salat, så vi plejer at servere både den og så en almindelig grøn salat ved siden af. De to slags salater plejer at passe rigtig godt sammen.
Dressingen som bruges til broccoli salaten er lavet af Miracle Whip, sukker og rødvinseddike. Det kan nok godt lyde som en lidt spøjs blanding, men det smager noget så godt, og det er helt sikkert den bedste dressing, når der skal laves salat med broccoli.

Se flere broccolisalat opskrifter her:
Broccolisalat med æble og valnødder
Cremet pastasalat med broccoli 
Broccolisalat med rosiner og græskarkerner 

Broccoli salat

Broccolisalat

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 400 g broccoli (rå)
  • 250 g bacon i tern
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl pinjekerner + lidt fint salt
  • 1 rødløg

Dressing:

  • 1,5 dl Miracle Whip
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Skyl broccolien og “pluk” den ud i mindre stykker i en skål. 
    Rist bacon’en på en tør pande og lad den ligge og suge på køkkenrulle, inden den kommes ned i skålen sammen med rosinerne. 
    Rist pinjekerner med lidt salt på en tør pande. Rødløget hakkes i små fine tern og kommes ned i salaten.
    Dressingen røres sammen og hældes over salaten, og det hele vendes godt rundt.
    Lad salaten stå i køleskabet så den bliver helt kold. Gerne i et par timer, så smager den bedst.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Kristina Larsen 21. marts 2015 at 16:10

    Uhh så lige den her på instagram – Den skal laves i aften !

    • Svar Mie 23. marts 2015 at 13:31

      Hej Kristina

      Det er også en virkelig god salat. Jeg håber, at du fik lavet den :-)

    Skriv din kommentar