BROCCOLISALAT MED ROSINER OG GRÆSKARKERNER
Salat

Broccolisalat med rosiner og græskarkerner

BROCCOLISALAT MED ROSINER OG GRÆSKARKERNER

Broccolisalat med rosiner og græskarkerner – en sundere udgave af den klassiske broccolisalat som mange nok kender.

Jeg er rigtig vild med med denne broccolisalat med bacon, pinjekerner og dressing. Det er en ret “tung”salat, så jeg plejer at servere den med andet grønt eller en ekstra salat ved siden af. Det er mest en salat, som vi får når der er gæster. Så derfor har jeg lavet en broccolisalat i en sundere udgave, med meget mindre sukker og som også egner som en hverdagssalat. Dressingen er lavet af mayonnaise som er rørt med sennep, sirup, limesaft og olivenolie. Jeg synes, at den fik en rigtig god smag, men ønsker man den mere sur eller stærk i smagen kan mængderne justeres.

Søren var ret begejstret for broccolisalaten. Han spiste 3-4 portioner lige i træk, så de var bestemt godkendt hos ham ;-)

Broccolisalaten kan godt holde sig til dagen efter, hvis der er rester tilbage. Den holder sig fint sprød – og kan også sagtens bruges i madpakken.

Se også disse opskrifter med broccoli:
Cremet pastasalat med broccoli
Pastaret med pølser og grøntsager

BROCCOLISALAT MED ROSINER OG GRÆSKARKERNER

Broccolisalat med rosiner og græskarkerner

Antal 6 personer

Ingredienser

Dressing:

  • 50 g Heinz mayonnaise
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk. sirup
  • 3 tsk. limesaft
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skyl broccolien og “pluk” den ud i mindre stykker og kom den i en skål. 
    Tilberede græskarkerne og lad dem køle af.
    Rødløget hakkes i små fine tern og kommes ned til broccolien. Hæld også rosinerne og græskarkernerne i.
    Kom alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og pisk dem godt sammen med en gaffel. Hæld dressingen over salaten og vend den rundt.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar