Boller med havregryn
Brød og boller

Boller med havregryn

Boller med havregryn

De her sprøde boller med havregryn er virkelig lækre og så mætter de godt.
Vi fik dem til aftensmad sammen med varm leverpostej, bacon, ost og grøntsager.
Det var en dag hvor aftensmaden blev anderledes end planlagt, da jeg havde lyst til at bage. Så det blev til hjemmebagte boller i stedet for det som stod på madplanen.
Det gjorde nu ikke spor, da vi alle fire synes, det er hyggeligt med nybagte boller, og så det smart, at jeg samtidig kan få prøvet nye opskrifter af.
Jeg havde et par gange inden lavet en anden variant af boller med havregryn. De blev ikke helt så gode, så derfor måtte jeg ændre i ingredienslisten og fremgangsmåden.
Dem her synes vi er rigtig gode, så de skal helt sikkert laves igen en anden dag.

Der bliver 15 boller ud af opskriften, men det er ret store boller. Så hvis man ikke ønsker dem helt så store, kan der med fordel laves flere men lidt mindre boller ud af dejen. Bollerne kan fryses, og det gør jeg stort set med alle de boller, som jeg bager. Så er der altid et par boller i fryseren som kan tages op og bruges i madpakken eller til morgenmad i weekenden.

Prøv også: Muffinboller med speltmel og bløde bamseboller

Boller med havregryn

Boller med havregryn

Boller med havregryn

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 150 g havregryn + til pynt
  • 700 g hvedemel
  • 1,5 tsk. groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt honningen. Rør igen inden havregryn og mel tilsættes langsomt imens der røres. 
    Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Når dejen er rørt godt sammen tilsættes saltet og røres endnu en gang.
    Stil dejen til at hæve 1 time med et viskestykke over skålen.
    Når dejen er hævet laves bollerne ved hjælp af to spiseskeer. Dejen skal være blød og "som grød". Læg bagepapir på to plader og lav 15 boller ud af dejen. 
    Drys havregryn hen over bollerne og bag dem i en forvarmet ovn.

    Bagetid: 30-32 minutter ved 200 grader varmluft. 
    Bagetiden afhænger af ovnen så hold øje med bollerne undervejs. 
    Når bollerne er bagt færdig, tages de ud af ovnen og køles af på en ris i 10 minutters tid. De kan godt være lidt "våde i det" inden, når de er helt varme, men det aftager når de køler af. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar