Boller i karry
Aftensmad

Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry, en af danskernes favorit retter. En ret vi får ganske ofte, fordi det smager godt og er nemt at lave. Vi spiser den milde børnevenlige udgave som ikke er alt for stærk af karry. Tilbehøret varirer alt efter hvad vi har i køleskabet. Denne aften var det tynde skiver af peberfrugt og æble (æble smager også godt revet i sovsen), gulerødder i strimler og ærteskud.

Andre gange får vi skiver af bananer til, frisk ananas, rosiner, agurk, tomat, kokos eller peanuts. Altid anrettet i små skåle så man selv kan få lov at pynte maden. Det synes jeg ser indbydende ud, og det gør, at både vi og børnene spiser flere grøntsager.

I opskriften her er brugt en 8% madlavningsfløde. Sovsen kan selvfølgelig godt laves med en almindelig piskefløde, men så ville jeg nok undlade jævner, så den ikke bliver for tyk.

Boller i karry

Opskrift på boller i karry

Kødboller:
500 g hakket svinekød
1½ tsk groft salt
1 lille løg
1 dl hvedemel
2 dl mælk
1 æg
Salt og peber
Vand til kogning

Sovs:
Smør
1 lille hakket løg
En halv grøntsagsboullion-terning
500 ml madlavningsfløde 8%
Eventuelt lidt ekstra mælk
Jævner
Salt og peber
Karry

Ris samt gulerødder, peberfrugt, æble og ærteskud til at pynte med.

Fremgangsmåde

Rør farsen sammen og stil den i køleskabet i en halv time. Bring vand og lidt salt i kog i en stor gryde. Form små boller i hånden ved hjælp af en ske og kog bollerne i vandet i cirka 10 minutter. Skær eventuelt en af kødbollerne over, for at se, om den er færdig. Tag kødbollerne op med en hul-ske og lad dem dryppe af.

Svits løget (som er hakket i meget små tern) i smørret og tilsæt karry. Hæld fløden og boullionterningen i gryden. Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mælk.
Hvis sovsen er for tynd, kan der tilsættes jævner. Skru ned for varmen og kom kødbollerne ned i sovsen, så de lige bliver varmet et par minutter.

Serveres med kogte ris, grøntsager og frugt.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar