Bøf med løg
Aftensmad

Bøf med løg

Bøf med løg
Bøf med løg eller bøf med det hele skulle denne aftensmad måske være kaldt.
Jeg synes i alt fald, at der var lidt af det hele til denne hakkebøf med løg.

Kogte kartofler, peberfrugt og cherrytomater. Blandet surt og syltet med rødbeder, agurker og asier som dog ikke var hjemmelavet. Jeg har tidligere lavet agurkesalat, som også er her på bloggen.

Sovsen er en brun sovs lavet med hjemmelavet paradis-gele, som jeg var så heldig af få af et familiemedlem. Jeg tilsætter ofte gele eller anden form for sødt, når jeg laver brun sovs. Det giver lige det ekstra smag og hjælper, hvis ikke sovsen er lavet på nogen former af fond. En teske gele plejer at være nok. Hvis du ikke har gele, kan syltetøj eller marmelade faktisk også bruges. Det lyder nok lidt underligt at tilsætte i en sovs, men det opvejer den skarpe smag som salt og kulør kan have.

Opskrift på bøf med løg

500 g hakket oksekød
Smør til stegning
Salt og peber
2 store løg

Fremgangsmåde

Form fire bøffer ud af kødet. Kom godt med salt og peber på begge sider af bøffen.
Steg bøfferne på en pande til de gennemstegte eller let røde, alt efter smag.

Skær løget halvt over og skær fine tynde stykker ud af det. Brun løgene på panden i lidt smør til de er godt brune. De skal have rimelig lang tid. Jeg gav dem cirka 15 minutter, og vendte dem ofte undervejs.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar