Børnevenlig chili con carne
Aftensmad

Børnevenlig chili con carne

Børnevenlig chili con carne
Børnevenlig chili con carne som stadig er lækker og fuld af smag.
Jeg har anvendt paprika og spidskommen i stedet for chili, så retten ikke blev for stærk for børnene.
Mine drenge kan lidt det meste mad, men stærk mad er ingen af dem begejstret for, og det er min mand og jeg faktisk heller ikke. Hvis jeg laver noget med chili, er det en meget lille mængde jeg bruger, men i dag valgte jeg helt at undlade at bruge det. Jeg synes retten blev rigtig god alligevel og især min yngste søn kunne godt lide det. Han fik kød en 3-4 gange, og blev ved mere at tage tallerkenen hen til gryden og ville have mere.

Vi spiste denne børnevenlige udgave af chili con carne (paprika con carne) sammen kogte majskolber, rå blomkål, cherrytomater og agurk. I stedet for cremefraiche fik vi avocadodip. Det smagte vældig godt sammen med kødet og er noget hurtigere at lave end guacamole.

Jeg har brugt almindelig hvide bønner i tomatsauce, da jeg ikke havde nået at gøre kidneybønner klar. Hvis du anvender tørrede bønner så husk at lægge dem i blød i
10-12 timer, inden de koges.

Børnevenlig chili con carne
Børnevenlig chili con carne

Børnevenlig chili con carne

Antal 4 personer

Ingredienser

 • 500 g hakket oksekød
 • Smør til at stege i
 • 0,5 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 1 peberfrugt
 • 1 dåse bønner i tomatsauce eller kidneybønner
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 1 dl vand
 • Salt og peber
 • Paprika
 • Spidskommen

Avocadodip:

 • 100 g Philadelphia light
 • 2 spsk. græsk yoghurt
 • 1 avocado
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Skær peberfrugt, løg og hvidløg i små tern og vend det i en opvarmet gryde med smør. Tilsæt kødet og lad det stege til det er brunet. 
  Kom tomatpuré, vand og krydderierne i retten og vend det hele godt rundt. Til sidst tilsættes bønnerne i gryden og derefter skal det hele simre et par minutter, og så er det færdigt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar