Suppe
Aftensmad

Bønnesuppe

Bønnesuppe

Vi er ikke særlige gode til at spise hverken suppe eller bønner herhjemme. Vi kan skam godt lide det. Jeg er bare ikke så god til at finde på nye slags supper, og så får børnene suppe en gang om ugen i deres institution, så de vil hellere have andre retter.

Men nu har jeg lavet en ny suppe, som vi ikke havde smagt tidligere. En bønnesuppe med butter beans også kaldet limabønner. De store hvide butter beans har en cremet smag, de mætter godt, og så har de et højt indhold af proteiner og fibre. Hvis du mere er til nogen af de andre typer bønner for eksempel kidneybønner eller cannellinibønner, kan de også sagtens anvendes.

Grøntsagerne er først svitset i smør i en gryde, og efterfølgende er de blendet sammen. Jeg ville gerne have at suppen blev cremet og blød uden store stykker grøntsager i. På toppen af suppen har jeg pyntet med små stykker sprøde bacon og bredbladet persille. Jeg bruger meget persille i mine retter, for man kan aldrig få for meget persille ;-)

Her kan du finde inspiration til brød og boller, hvis du synes, der mangler tilbehør til suppen.

Bønnesuppe

Opskrift på bønnesuppe

1 stor kinaradise
4 gulerødder
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
Smør til stegning
390 g hakkede tomater uden skind og kerner
2 dåser butter beans (fx. Urtekram)
2 terninger hønsebouillon
10 dl vand
Salt og peber

Pynt:
2 pakker bacon i strimler
Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Klip baconen ud i små stykker med en saks og læg stykkerne på en plade med bagepapir. Bag baconen i ovnen til de er helt sprøde. Lad dem tørre på et par stykker køkkenrulle.

Skræl kinaradisen, gulerødderne og rødløget og skær dem ud i grove tern. Hak hvidløgene fint og kom grøntsagerne ned i en stor gryde med smør. Svits grøntsagerne i et par minutter og hæld 2 dl vand ned i gryden.

Hæld grøntsagene over i en blender og blend det hele sammen til en puré. Kom blandingen ned i gryden igen og tilsæt hønsebouillon, hakkede tomater og 8 dl vand. Jeg kom omkring 10 dl vand i alt i suppen. Hold eventuelt lidt igen med vandet, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Hæld bønnerne ned i en sigte og skyl dem i koldt vand. Kom bønnerne ned i suppen og lad det hele simre et par minutter, inden du smager til med salt og peber.

Anret suppen med de små stykker bacon og bredbladet persille.

Mængde

4 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar