Blomkålssuppe med forårsløg
Aftensmad

Blomkålssuppe med forårsløg

Blomkålssuppe med forårsløg
Mandag og sidste dag i september. Her får opskriften på en blomkålssuppe med forårsløg, som meget vel kunne være en god mandags-ret. Suppen er dejlig let at lave
og passer næsten sig selv. Det tager ikke mere end cirka 30-35 minutter samlet set med både forberedelse og kogning.

Der er tilsat lidt kartofler sammen med blomkålen, da jeg synes, at de to grøntsager fungerer godt sammen.
Jeg har ikke tilsat nogen former for kød i suppen, men ønsker det, kan du eventuelt komme ristet bacon på suppen eller tilsætte kogt kylling i den.

Brødet ved siden af suppen er et surdejsbrød, og den opskrift kommer også snart på bloggen.

Blomkålssuppe med forårsløg
Opskrift på blomkålssuppe med forårsløg

550 g blomkål
200 g kartofler
3 forårsløg
2 dl vand (blomkålsvand)
1 terning grøntsagsbouillon
5 dl minimælk
Salt og hvid peber

Fremgangsmåde

Kog blomkålen og kartoflerne møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra men gem 2 dl af blomkåls-vandet til suppen. Brug en stavblender til at mose blomkålen og kartoflerne med i gryden og tilsæt derefter mælk, vand og boullion terningen. Lad det koge op og tilsæt hakket forårsløg. Smag til med salt og hvid peber.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar A + K = ♥ 1. oktober 2013 at 10:23

    Yumyum, eeelsker blomkålssuppe (:

    – Anne

  • Svar Mie 1. oktober 2013 at 13:42

    Hej Anne
    Det er også en dejlig efterårs-suppe.
    Hilsner fra Mie.

  • Skriv din kommentar