Blomkålssuppe
Aftensmad

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Det er ved at være et par uger siden, at vi fik blomkålssuppe. På det tidspunkt var det stadig koldt, og der lå sne mange steder i Danmark. Jeg havde faktisk glemt billederne i en mappe på min computer, indtil jeg stødte på dem i dag. Så noget forsinket kommer opskriften på denne blomkålssuppe.

Vi fik blomkålsuppen sammen med lidt ristet bacon. Hvis du hellere vil have brød til, kan du finde inspiration i min oversigt over brød og boller. Suppen er dejlig cremet og nem at lave. Hvis du har jordskokker, smager de også vældig godt at komme i suppen sammen med blomkålen.

Blomkålssuppe

Opskrift på blomkålssuppe

Et blomkålshoved
3 kartofler
Halvdelen af koge-vandet
En terning grøntsagsbouillon
4-5 dl minimælk
Salt og peber
Muskatnød

Pynt: Bacon

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær blomkålen i mindre stykker. Kog kartoflerne og blomkålen i en gryde i 15-18 minutter til de er møre. Vandet skal lige dække grøntsagerne.
Hæld halvdelen af vandet fra og gem resten til suppen.

Kom blomkålen og kartoflerne op i en blender og blend dem sammen inden de hældes tilbage i gryden. Tilsæt det gemte koge-vand, mælken og bouillonen. Rør det hele godt sammen og lad det komme op og koge. Smag suppen til med salt, peber og lidt revet muskatnød. Server suppen sammen med små stykker ristet bacon og eventuelt persille eller purløg.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar