Banan-paneret kylling
Aftensmad

Banan-paneret kylling

Banan-paneret kylling
Jeg kan ret gode lide at bruge banan som tilbehør til maden eller blande dem i retten, hvis det egner sig. Især synes jeg at banan passer godt sammen med kylling eller til boller i karry. Jeg har prøvet at lave en lidt anderledes panering, hvor der er brugt banan. Det fungerede faktisk ganske godt, og gav kyllingen den lidt søde ønsket smag – dog uden at det var for meget.

Kyllingen er vendt i paneringen inden, den er blevet vendt på panden med smør. Ikke at kyllinge-stykkerne skal “sejle” i smør, men det er vigtigt at panden ikke tørre helt ud, for så falder paneringen af.

Til kyllingen fik vi bønnefritter, et flute og en lille skål med ananaskirsebær og carambole. Min yngste søn er syg, så jeg havde håbet at kunne lokke lidt mad i ham. Om ikke andet så lidt frugt. Desværre kunne ikke en gang de fine carambole/stjernefrugter friste ham.

Banan-paneret kylling
Opskrift på banan-paneret kylling

300 kyllingefilet
1 banan
2 spsk mel
1 æg
1 tsk groft salt
Smør til stegning

Fremgangsmåde

Mos bananen med en gaffel og kom den op i en skål. Tilsæt et æg, mel og salt.
Rør banan-paneringen godt sammen og kom kyllingen op i skålen. Rør kyllingen rundt i skålen så paneringen kommer på, og steg stykkerne på en pande med smør til de er gyldne.

Mængde

3-4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar