Bagte søde kartofler med paprika
Aftensmad

Bagte søde kartofler med paprika

Bagte søde kartofler med paprika

Her hjemme kan vi rigtig godt lide søde kartofler, og vi spiser dem ganske tit. William og Maltes favorit er søde kartofler som sweet potato fries. Jeg har også lavet dem som sweet patato fries med parmesan og persille på, og det er nu også ret godt.

Søde kartofler kan anvendes ligesom almindelige kartofler, og de er også gode til kartoffelmos. Det lavede jeg mest, da drengene var små ved at blande almindelige kartofler og søde kartofler til mos.
I opskriften her har jeg skåret de søde kartofler ud i tern og drysset dem med paprika, inden de er bagt i ovnen. Det giver lidt ekstra spize til kartoflerne med paprika og smager godt sammen med andre grøntsager. Fx. blandet i en salat eller som her hvor jeg har brugt dem til et måltid uden kød.

Hvordan bruger I søde kartofler? Tip mig gerne med flere ideer :-)

Bagte søde kartofler med paprika

Opskrift på bagte søde kartofler med paprika

500 g søde kartofler
Olie
Havsalt
Paprika

Fremgangsmåde

Skræl de søde kartofler og skyl dem. Skær kartoflerne ud i tern og læg dem på en plade med bagepapir. Hæld lidt olie hen over kartoflerne og bland dem godt rundt. Drys med paprika og havsalt og bland kartoflerne rundt igen.

Bag kartoflerne i midten af ovnen – i en forvarmet ovn.
Bagetid: 18-22 minutter 200° (varmluft). Vend kartoflerne undervejs så de brunes på alle siderne.

Mængde

2-4 personer afhængig af hvordan de anvendes

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar