Bagte rodfrugter med honning
Aftensmad

Bagte rodfrugter med honning

Bagte rodfrugter med honning

Jeg har mange gange skåret rodfrugter i både eller stænger og bagt dem i ovnen som pomfritter. Vi har også tit brugt rodfrugter i kartoffelmos, men det var første gang, at jeg bagte dem i ovnen med en marinade på. Marinaden er lavet af en blanding af olivenolie, honning og Dijonsennep, og det blev faktisk en ret god blanding. Det er nogenlunde samme blanding, jeg bruger, hvis jeg laver en sennep/honning dressing til salat. Der blander jeg den bare med cremefraiche i stedet.

Jordskokkerne fik vi fra min mors have, og timianen var fra vores egen have. De år vi har haft store mængder krydderurter i haven, har jeg tørret dem til brug om vinteren. Det er ikke spor svært, at tørre sine egne krydderurter. Det kræver bare noget snor og et rum med skygge. Jeg har skrevet meget mere om tørring af krydderurter her.

Sammen med de bagte rodfrugter fik vi mine luftige frikadeller, en brun sovs og en salat. Rodfrugter fungerer fint som erstatning for kartofler, og hvis man stadig gerne vil have lidt kartofler, kan de blandes med rodfrugterne og bages på samme måde med marinade.

Bagte rodfrugter med honning

Bagte rodfrugter med honning

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg rodfrugter – gulerødder, rødbeder, pastinakker, persillerødder og jordskokker
  • 3 store rødløg
  • Havsalt
  • Timian

Marinaden:

  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. honning
  • 3 tsk. Dijonsennep

Fremgangsmåde

  • Skræl og skyl rodfrugterne og løgene og skær dem ud i passende stykker. Det kan enten være som både eller i stave. Kom rodfrugterne ned i en pose eller en skål og bland marinaden sammen. Smag marinaden til alt efter hvor sød eller stærk den ønskes.
    Hæld marinaden over rodfrugterne og bland det hele godt sammen. Kom bagepapir på en plade og hæld rodfrugterne ud på pladen. Jeg har brugt to stykker bagepapir, så pladen ikke blev snasket af væden. Fordel rodfrugterne ud på pladen så de ikke ligger i lag og drys med salt og timian.
    Sæt pladen i midten af ovnen – i en forvarmet ovn. Bagetid: 30-35 minutter ved 200° (varmluft). Rodfrugterne er færdige, når de har suget marinaden, og når de har fået en smule farve. De må stadig gerne have lidt “bid” efter min mening, så de ikke er helt over-bagte.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar