Bagte kastanjer
Snack og sødt

Bagte kastanjer

Bagte kastanjer

Jeg havde en gang en fransklærer som udover at tale fransk også var ret god til madlavning. En eftermiddag overraskede hun klassen med, at vi skulle i skole-køkkenet og lave bagte kastanjer. Jeg havde aldrig smagt bagte kastanjer før, og jeg kan huske, at jeg blev ret overrasket over smagen. Hvis jeg skal beskrive hvad kastanjer smager af, vil jeg sige, at de smager som en nød eller kikærter – og så alligevel ikke, for de har en speciel smag. Jeg tror, at det er en af den slags smage at enten kan man lide dem, eller også kan man slet ikke.

Det var mange år siden, at jeg sidst havde lavet bagte kastanjer og i et stykke tid, havde jeg været på udkig efter dem i butikkerne. Spisekastanjer er ikke helt nemme at finde, og de er også tit lidt dyre. Så da jeg endelig fandt dem, købte jeg en stor og flot bakke fyldt af de lækreste spisekastanjer. Jeg lavede dem til os i lørdags, da vi havde hygge-hjemme-dag. Malte sov eftermiddagslur, og Søren og William gik på loftet for at hente kasserne med julepynt. Imens de slæbte kasserne ind og begyndte at pynte huset op, stod jeg i køkkenet, og lavede kastanjer til os.

Desværre var bagte kastanjerne ikke et hit hos William, men han ville meget gerne smage, og synes at det var spændende at skrælle dem. Da han så, at jeg stod og gjorde kastanjerne klar i køkkenet, spurgte han, “ej mor har du fundet alle dem” ;-)

Bagte kastanjer

Bagte kastanjer

Bagte kastanjer

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g spisekastanjer
  • 1-1,5 dl groft (billig) salt
  • Smør
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skær et kryds i kastanjerne der hvor der ligesom er en lille spids. Krydset behøver ikke at være mere end 1-1,5 cm. men der skal skæres gennem skallen. Jeg tog kastanjen op i hånden, når jeg skulle skære krydset. Der skal holdes godt fast, men det er lettere (og mindre farligt) end at prøve at skære dem, når de ligger på et skærebræt.
    Hæld saltet ned i et fad som kan tåle at komme i ovnen og sæt kastanjerne i saltet. De skal vende med krydset opad. Bag kastanjerne i midten af ovnen.
    Bagetid: 30-35 minutter ved 200 grader varmluft.
    Kom smør i en lille skål og havsalt i en anden. Smørret skal sættes på køl til kastanjerne er klar.
    Lad kastanjerne køle af et par minutter inden de spises. Skrællen slipper meget let og krydset på kastanjerne, skulle meget gerne have åbnet sig, så skrællen er lige til at tage af. Dyp først kastanjerne i kold smør og derefter i havsalt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar