Asparges i ovnen
Aftensmad

Asparges i ovnen

Asparges i ovnen

Aspages i ovnen – lavet med parmesanost.

Jeg kan rigtig godt lide asparges lavet i ovnen med bacon omkring. Det får vi tit til tapas eller som tilbehør til bøffer og salat. Jeg har også lavet flere gode salater med asparges blandt andet denne kolde kartoffelsalat og spinatsalat med jordbær og asparges. Jeg tror alligevel, at den måde jeg allerbedst kan lide asparges på, er når de er lavet i ovnen og drysset med frisk parmesanost. De to ingredienser smager særdeles godt sammen, og osten giver aspargesene en god sprød overflade.

Jeg fik ikke lige sat køkkenuret, inden jeg satte aspargsene i ovnen, så tiden er et cirka skøn. Aspargesene er færdige, når de har fået lidt farve, og parmesanosten er smeltet. Så jeg vil mene at 15-20 minutter er meget passende, alt efter hvor kraftig en ovn man har. Jeg bruger for det meste varmluft, da vores ovn varmer bedst på denne måde.

Pastaretten som vi fik sammen med aspargsene, kommer i det næste indlæg her på bloggen. Den er simpel ligesom opskriften her men rigtig god :-)

Asparges med bacon i ovnen
Hvis du vil lave asparges med bacon, kan du tage 3-4 asparges og snurre et stykke bacon rundt om dem. Hvis der skal være godt med bacon på, kan du i stedet nøjes med en enkelt asparges til et stykke bacon. Så når baconen helt vejen rundt og bliver god og sprød.

Asparges i ovnen

Asparges i ovnen

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • Et par store cherrytomater
  • Frisk parmesanost
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Skær enderne af aspargesene og skyl dem. Læg dem i et ovnfast fad sammen med et par cherrytomater som er skåret over på midten. Hæld lidt olivenolie over grøntsagerne og drys med en smule flagesalt. Riv rigeligt af frisk parmesanost hen over aspargesene inden fadet sættes i ovnen.
    Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar