Æble-pinde med karamel
Snack og sødt

Æble-pinde med karamel

Æble-pinde med karamel
Jeg har lavet æble-pinde med karamel til drengene. Så er der lidt lækkert, til vi skal hygge i eftermiddag. Nå jeg har hentet børene, plejer vi altid at sætte os ned og slappe af og spise eftermiddagsmad, inden jeg skal i gang med aftensmaden.

Specielt William er meget sulten, når han kommer hjem. Han har en stor appetit for tiden, og spiser næsten et helt måltid inden aftensmaden. Den ene eftermiddag smurte jeg to rugbrødsmadder til ham, som han fik sammen med et stort glas juice og en pære. Han spiste det hele på ingen tid og spurgte straks efter mere mad. Så jeg ved jo godt, at de her små men søde æble-pinde ikke kan mætte ham, så de må udgøre desserten ;-)

I eftermiddag skal middagsmaden helt sikkert nydes i haven, for sikken da et fantastisk sommervejr som vi har fået os. Vi har stadig lidt tid til sommerferie, men heldigvis ikke for længe. Jeg glæder mig til alle de hyggelige ting, som vi skal lave sammen med børene.

Æble-pinde med karamelÆble-pinde med karamel

Opskrift på æble-pinde med karamel

2 røde eller grønne æbler
1-1,5 dl sukker
Ispinde, slikpinde eller popcakes pinde

Fremgangsmåde

Skyl æblerne og skær dem ud i cirka 0,5 cm. tykke stykker. Prik et lille hul i æbleskiven med en skarp kniv og sæt pinden fast i æblet.

Hæld sukkeret ud i et tyndt lag på en stor pande og lad det smelte ved høj varme. Så snart sukkeret er smeltet og brunet, tages panden af varmen. Vend endelig ikke ryggen til sukkeret for er karamellen først blevet for mørk og brændt, er det lige til at smide ud. Kom karamellen på æble-pindene med en ske. Det skal gå rimelig stærkt, da karamellen størkner hurtigt. Hvis du ikke kan nå at komme karamel på alle æble-pindene, inden karamellen er størknet, kan den varmes op igen – men som før pas på ikke at give den for meget.

Mængde

7-8 æble-pinde med karamel

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar