3 x grøntsagsfritter
Aftensmad

3 x grøntsagsfritter

3 x grøntsagsfritter

Herhjemme er vi blevet rigtig glade for bønnefritter og spiser dem gerne et par gange om måneden. I den seneste tid har jeg lavet flere andre slags grøntsagsfritter til os, da de er et sundere alternativ til almindelige pommes frites, og det er rart med variation. Nu har vi gennem hele sommeren fået mange salater og rå grøntsager, så er det fint at få grøntsagerne på en anden måde og i varm udgave.

De orange fritter på billedet er gulerodsfritter, de smager rigtig godt med lidt olivenolie på og salt eller timian. Broccolifritterne er også saltet, og så er der hældt olie over og på bønnefritterne er der friskrevet parmesan. Det var første gang, at vi prøvede bønnefritter med parmesan men bestemt ikke sidste gang. De blev faktisk endnu bedre ost, da de fik en super god smag, og der var godt med knas i dem.

Jeg laver af og til også sweet potato frites, som er pommes frites af sød kartoffel.
Dem er specielt børnene glade for, og så er de vilde med den dip, som jeg plejer at lave til.

3 x grøntsagsfritter3 x grøntsagsfritter

Opskrift på gulerodsfritter

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. De svinder meget ind under bagning, så der skal beregnes flere, end man lige regner med. Cirka en 3-4 gulerødder pr. person (voksen) hvis de bruges som tilbehør til aftensmaden. Læg gulerodsfritterne i rækker på en plade med bagepapir og hæld lidt olivenolie over dem. Drys med salt og/eller timian inden de bages i ovnen ved 200° i 20-25 minutter. Hold øje med dem undervejs så de ikke bliver for mørke.

Opskrift på broccolifritter

Skær broccolien ud i små buketter. Læg dem på an plade med bagepapir og hæld olie og salt over. Pas på med ikke at bruge for meget salt, da de suger meget af salaten og let kan blive for salte. Sæt broccolifritterne i ovnen og bag dem ved 200° i 20-25 minutter. Hold øje med dem undervejs så de ikke bliver for mørke.

Opskrift på bønnefritter med parmesan

Hæld en pose frost bønner ud på en plade med bagepapir. Hæld en smule olie ud over dem og bag dem i ovnen ved 200° i cirka 10-15 minutter. Tag herefter bønnerne ud og drys med friskrevet parmesan ud over dem. Sæt bønnerne i ovnen igen og giv dem yderligere 10-15 minutter. Hold øje med dem undervejs så de ikke bliver for mørke, og osten brænder på.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar